ΗΠΑ: Στην αεροπορική βιομηχανία χάθηκαν 90.000 θέσεις εργασίας

0
52

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από τη μειωμένη ζήτηση εισιτηρίων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν ήδη προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού κατά 90.000 θέσεις εργασίας. 
Σύμφωνα με την American Airlines, o αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας θα μειωθεί από 460.000 σε 370.000 εργαζόμενους, από το Μάρτη μέχρι το Δεκέμβρη. Αυτό συνεπάγεται ότι η επιβατική αεροπορία θα απασχολεί κατά 20% λιγότερο εργατικό δυναμικό σε σχέση με το παρελθόν. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εργαζομένων, τουλάχιστον από το 1987.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν νέα έκρηξη κρουσμάτων της Covid-19 και οι αρχές εντείνουν τα περιοριστικά μέτρα, ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφηκε κατά 65% χαμηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Για να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατακόρυφη μείωση της δραστηριότητάς τους, οι αεροπορικές εταιρίες κατέφυγαν αρχικά σε προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης ή πρόωρης συνταξιοδότησης. Στην αρχή, οι αεροπορικές εταιρίες είχαν δεσμευτεί να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, με αντάλλαγμα επιδοτήσεις ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, λόγω της αδυναμίας συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών σχετικά με την επέκταση της εν λόγω οικονομικής βοήθειας, η United Airlines και η American Airlines προέβησαν σε απολύσεις 32.000 ατόμων τον Οκτώβριο.

Τέσσερις μικρές αεροπορικές εταιρείες έχουν διακόψει τις δραστηριότητές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η Airlines for America, σε έγγραφο που απαριθμεί τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τομέα των αερομεταφορών: Compass Airlines, ExpressJet, RavnAir Group και Trans States Airlines.

ΠΗΓΗ: L’essentiel Mobile

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αλεξάνδρα Πιτσούνη

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ