Η ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης επενδύει στην εταιρεία Panini

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας Panini Αρτοποιήματα ΑΕ, συμμετέχει με ποσοστό 36,49% η εταιρεία ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ με ηγετική θέση στον κλάδο προϊόντων ζύμης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επενδυτικού πλάνου.

Η Panini Αρτοποιήματα AE έχει έδρα την Βέροια Ημαθίας. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση συσκευασμένων φρέσκων σάντουιτς, κρουασάν και αρτοσκευασμάτων, με ηγετική θέση στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2021, ο κύκλος εργασιών της Panini ανήλθε σε 8,1 εκατ. ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του έτους 2022, κατά το οποίο η εταιρεία ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ. με ρυθμoύς ανάπτυξης τα τελευταία 3 έτη πάνω από 44% και παρουσία σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Η Panini ιδρύθηκε το 1990 στην Πατρίδα Ημαθίας, όπου ξεκίνησε ως μια μικρή βιοτεχνική μονάδα. Σήμερα απασχολεί 114 άτομα και διατηρεί σύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2800 τ.μ., όπου εφαρμόζει όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση της ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης στην εταιρεία Panini Αρτοποιήματα, έχει ως στόχο την ενδυνάμωσή της στην εγχώρια αγορά καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξή της στις διεθνείς αγορές, με επενδύσεις που θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας και στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας σε νέες υφιστάμενές κτηριακές εγκαταστάσεις μεγάλης δυναμικής.

Η οικογένεια Βούλγαρη, ιδρυτές της εταιρείας Panini Αρτοποιήματα AE, θα παραμείνουν ως επικεφαλής του νέου εγχειρήματος, διατηρώντας τη διοίκηση της εταιρείας, στην οποία θα συνδράμει ουσιαστικά με την εμπειρία της η διοικητική ομάδα της ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ.

Στρατηγική επιχειρηματική φιλοσοφία της Panini είναι να ενισχύει τις υποδομές της και να εκσυγχρονίζει το δίκτυό της, ώστε να διασφαλίσει την άμεση καθημερινή διανομή των προϊόντων της στα τελικά σημεία στο λιγότερο δυνατό χρόνο από την παραγωγή, σε λιγότερο από 6 ώρες από την παραγωγή τους. Μέσα από την τεχνογνωσία και την εξωστρέφεια που διακρίνει την ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ, η πολιτική αυτή θα ενισχυθεί συμβάλλοντας στην ανταγωνιστικότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας στο μέλλον.