Η απόφαση για το μέλλον της είναι υπόθεση της Τουρκίας – ΚΟΣΜΟΣ

Την ελπίδα της πως στην απόφαση που θα πάρει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας, η Άγκυρα θα λάβει υπόψη της ότι πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς εξέφρασε το Κρεμλίνο, με τη Ρωσία παράλληλα θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της είναι «εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

«Αναμφισβήτητα ελπίζουμε φυσικά ότι το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς θα ληφθεί υπόψη», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά είναι ένα αγαπημένο παγκόσμιο αριστούργημα για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία απ’ όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών που φθάνουν από την Ρωσία, για τους οποίους εκτός από τουριστική αξία η Αγία Σοφία έχει και βαθιά ιερή πνευματική αξία», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επανέλαβε: «Φυσικά , προσβλέπουμε στο ότι όλα αυτά θα τα λάβουν υπόψη οι Τούρκοι συνάδελφοι και εταίροι μας».

Παράλληλα, ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να σχολιάσει την ίδια την απόφαση της Τουρκίας.

«Αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε, για να υπενθυμίσει ότι σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Βερσίνιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ