Η αστυνομία της Κένυα καλεί σε παράδοση τον σύζυγο της Τιρόπ

0
29

Η αστυνομία της Κένυας παρότρυνε το σύζυγο της δολοφονηθείσας αθλήτριας των μεγάλων αποστάσεων, Άγκνες Τιρόπ (δις «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 10.000μ.), η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, να παρουσιαστεί ενώπιων των αρχών και να συμβάλει στις έρευνες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Τιρόπ έχασε τη ζωή της με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό. Η 25χρονη εκπροσώπησε την Κένυα στα 5.000μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου τερμάτισε στην 4η θέση.

«Προτρέπουμε τον Ιμπραΐμ Ρότιτς, σύζυγο της Τιρόπ, να παρουσιαστεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή στην υπηρεσία ασφαλείας για να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της», δήλωσε στο Reuters ο Τομ Μακόρι, διοικητής της αστυνομίας του νομού Κεϊό Νορθ.

«Δεν έχουμε συλλάβει τον ύποπτο μέχρι την Πέμπτη, αλλά έχουμε κάποιες πληροφορίες που μπορούν να μας οδηγήσουν στη σύλληψή του», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα στη Γερμανία η Αφρικανή δρομέας κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χλμ επί δημοσίας οδού με 30 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, συντρίβοντας κατά 28 δεύτερα την προηγούμενη κορυφαία επίδοση της Μαροκινής Άσμα Λεγκζαουί (2002).

Επίσης, ήταν πρωταθλήτρια κόσμου στον δρόμο σε ανώμαλο έδαφος το 2015, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000μ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου του 2017 στο Λονδίνο και του 2019 στην Ντόχα.

«Ο στίβος έχασε ένα από τα πιο λαμπρά νέα αστέρια του κάτω από τις πιο τραγικές συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενιάτα, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την επίσπευση των ερευνών για το θάνατο της αθλήτριας.

Πηγή: Reuters