«Η βία γεννά βία» – Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει τις επιθέσεις σε Αφγανιστάν, Νορβηγία, Αγγλία

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις στη Νορβηγία, το Αφγανιστάν και τη Βρετανία, σε μια προφανή αναφορά στη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες με μαχαίρι.

«Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν διάφορες επιθέσεις, για παράδειγμα στη Νορβηγία, το Αφγανιστάν, την Αγγλία, οι οποίες προκάλεσαν πολλούς νεκρούς και τραυματίες», είπε στην εβδομαδιαία ευλογία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Εκφράζω την εγγύτητά μου στις οικογένειες των θυμάτων και προσεύχομαι, παρακαλώ, να εγκαταλειφθεί ο δρόμος της βίας, που είναι πάντα μια απώλεια, μια ήττα για όλους. Ας θυμόμαστε ότι η βία γεννά τη βία», είπε.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στο Κανταχάρ του Αφγανιστάν την Παρασκευή. Την ευθύνη ανέλαβε η σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. 

Την Τετάρτη, ένας άνδρας στη Νορβηγία σκότωσε πέντε άτομα με τόξο και βέλος και άλλα όπλα κατά τη διάρκεια μίας μισής ώρας επίθεσης, επιτέθηκε στα θύματά του στους δρόμους και αναγκάστηκε να μπει σε σπίτια και σούπερ μάρκετ. Διαβάστε περισσότερα

Ο Ντέιβιντ Έιμες , 69 ετών, από το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας, μαχαιρώθηκε επανειλημμένα σε επίθεση στο Leigh-on-Sea, ανατολικά του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με ψηφοφόρους σε εκκλησία. Ένας 25χρονος Βρετανός συνελήφθη υπό την εξουσία τρομοκρατίας ως ύποπτος για φόνο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters