Η διαμαρτυρία της Σενεγάλης στην FIFA για το Fair Play

Με δύο επιστολές της προς την FIFA, η ομοσπονδία της Σενεγάλης διαμαρτυρήθηκε ενάντια στον κανόνα του Fair Play (ως κριτήριο ισοβαθμίας), που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και οδήγησε στον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της αφρικανικής χώρας, ευνοώντας την Ιαπωνία.
Αυτό αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι οι Σενεγαλέζοι ισχυρίζονται πως κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Πολωνία, η Ιαπωνία σταμάτησε να επιτίθεται από το 75ο λεπτό, έχοντας γνώση της εξέλιξης του παράλληλου αγώνα Σενεγάλη-Κολομβία, με την οποία οι Ιάπωνες έφτασαν στην επόμενη φάση χάρη σε μικρότερο αριθμό κίτρινων καρτών σε σύγκριση με τη Σενεγάλη.
«Η ομοσπονδία πιστεύει ότι οι Ιάπωνες έπαψαν κυριολεκτικά να παίζουν εναντίον της Πολωνίας μόλις έμαθαν, πως το αποτέλεσμα του παράλληλου αγώνα, λειτουργούσε υπέρ τους», αναφέρει η επιστολή.
«Είμαστε απογοητευμένοι από το Fair Play από την Ιαπωνία, και στο μέλλον η FIFA πρέπει να τιμωρήσει τις ομάδες που παίζουν έτσι». Οι Σενεγαλέζοι πιστεύουν ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή, ο κανόνας του Fair Play «δεν έχει νόημα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-07-02 12:37:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ