Η Ελλάδα αποδέχτηκε να ξεκινήσει διαπραγμάτευση από μηδενική βάση με την Τουρκία

Στα πλαίσια των πιέσεων από Γερμανία και ΗΠΑ για μια «συνεργάσιμη» Ελλάδα η οποία θα σπεύσει να διαπραγματευτεί για τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα αναλαμβάνεται μια πρωτοβουλία που προσδιορίζεται σε επίπεδο συμβούλων και συγκεκριμένα θα αναμειχθούν η Ελένη Σουρανή από την ελληνική πλευρά και ο Ιμπραήμ Καλίν από την τουρκική.

Αναμένεται να γίνει αυτό στις 23-28/8

Η Ελένη Σουρανή είναι η ειδική σύμβουλος που συμμετείχε στην μυστική τριμερή συνάντηση του Βερολίνου.Η Ελένη Σουράνη διαδέχθηκε την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία μετατέθηκε στις ΗΠΑ, μέχρι σήμερα ήταν διευθύντρια της αρμόδιας για τις σχέσεις με την Τουρκία της Α4 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών. Η προκάτοχός της, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είχε προκαλέσει επίσης σχόλια στους διπλωματικούς κύκλους καθώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προτιμούσε σχεδόν σε όλα τα ταξίδια του στο Εξωτερικό, αντί της θεσμικής παρουσίας του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια

Στόχος του Βερολίνου είναι να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση με την Τουρκία καθώς οι Γερμανοί δεν κρύβουν το γεγονός ότι ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα με τις τουρκικές θέσεις.

Σημειώνεται πως οι Γερμανοί έχουν δυσαρεστηθεί από την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου. Άλλωστε τι να περιμένει κάποιος από μια χώρα η οποία διοργάνωσε πενταμερή για την Λιβύη και άφησε την Ελλάδα απ’ έξω παρά το γεγονός ότι Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών κάνοντας χρήση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στον απόηχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών της Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Τούρκοι έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ δηλώσεων υπέρ της… διπλωματίας που σημαίνει πως έχουν γίνει οι κατάλληλες πιέσεις στην ελληνική πλευρά για να θέσει υπό διαπραγμάτευση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ