Η ΕΡΤ στην εποχή της υβριδικής τηλεόρασης με εικονική πραγματικότητα (video)

Με ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του πλανήτη, το Μουντιάλ, εγκαινιάζει η ΕΡΤ την εποχή της υβριδικής τηλεόρασης. Με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, οι τηλεθεατές θα απολαμβάνουν τους αγώνες σαν να βρίσκονται μέσα στα γήπεδα της Ρωσίας, θα μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες ενώ θα διαλέγουν και την κάμερα για τη γωνία θέασης που επιθυμούν.

Η τηλεόραση του μέλλοντος είναι εδώ και την φέρνει στους τηλεθεατές αποκλειστικά και μόνο η ΕΡΤ. Η αρχή γίνεται με την μετάδοση του Μουντιάλ που ξεκινά στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου με την ΕΡΤ να μεταδίδει και τις 64 αναμετρήσεις απευθείας.
Με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας της ΕΡΤ, ΔΩΡΕΑΝ, θα ζήσουμε κάτι το μοναδικό.
Από το σπίτι μας θα είναι σαν να βρίσκομαστε μέσα στα γήπεδα της Ρωσίας και θα απολαμβάνουμε τους αγώνες σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας από τις κάμερες που εμείς θέλουμε.
Θα υπάρχει δυνατότητα επιλογης γωνίας θέασης σε πραγματικό χρόνο από 5 κάμερες στην απευθείας μετάδοση και από 16 κάμερες στα highligts των αγώνων .
Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αγώνων σε πλάνο 180 μοιρών και η δυνατότητα θέασης, βίντεο 360 μοιρών από τα backstage των αγώνων, ενώ μέσα από έξυπνες συσκευές, υπολογιστές και την ΕΡΤ Hybrid θα μπορουμε να βλέπουμε στατιστικά στοιχεία, γραφικά κ χρήσιμες πληροφορίες για κάθε αναμέτρηση σε πραγματικό χρόνο.
Οι πραγματικά εντυπωσιακές υπηρεσίες μέσα από την υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τον διευθυντή νέων μέσων της ΕΡΤ Γιάννη Βουγιουκλάκη παρουσία του αρμόδιου υπουργού ψηφιακής πολιτικής και της διοίκησης της ΕΡΤ.
Η επίσημη παρουσίαση
Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν οι νέες εφαρμογές και  δυνατότητες που η ΕΡΤ θα προσφέρει από της 12 Ιουνίου.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Σόνια Φίληwww.ert.gr

2018-06-02 13:50:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ