Η Ιαπωνία ανοίγει για τους αθλητές τον επόμενο μήνα

0
28

Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα μπορούν να εισέρχονται στην Ιαπωνία μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αθλητές δεν θα υποχρεωθούν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες κατά την άφιξη τους, προκειμένου να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τους Αγώνες, που θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, αλλά θα πρέπει να περιοριστούν στους χώρους διαμονής και στις περιοχές που θα διεξαχθούν τα αθλήματά τους.

Περισσότεροι από 7.800 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ιαπωνία λόγω του κορονοϊού, ενώ πιο πολλοί από 431.000 μολύνθηκαν από την Covid-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάνω από 70.000 άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και εκπροσώπων του Τύπου – αναμένεται να εισέλθουν στη χώρα για τους Αγώνες.

Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης, ότι η ιαπωνική κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ανώτατου ορίου χωρητικότητας των θεατών σε αθλητικούς χώρους σε περίπου 10.000 φιλάθλους ένα μήνα μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.