Η Ιταλία βάζει τέλος στη γραφειοκρατία – ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία βάζει τέλος στη γραφειοκρατία με μία δέσμη μέτρων που εγκρίθηκε προχθές σε μία τετράωρη συνεδρίαση και αποτελεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, «την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων».

Το κύριο σημείο αφορά την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ανάθεση εργολαβιών από το δημόσιο μεταδίδει το ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ρώμη.

Η κυβέρνηση Κόντε προτίθεται να ξεμπλοκάρει, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, 40 με 50 μεγάλα δημόσια έργα, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ειδικοί επίτροποι θα παρακολουθούν την πορεία των έργων για να μπορούν να παραδίδονται εγκαίρως και χωρίς αύξηση του αρχικού προβλεπόμενου κόστους.

Πολλοί αναλυτές, όμως, τονίζουν ότι ο πλήρης κατάλογός τους δεν περιέχεται στα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης και ότι η δέσμη μέτρων για την απλούστευση της γραφειοκρατίας είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σε αρκετά κύρια σημεία κατά την φάση έγκρισής της από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, πάντως, σκοπεύει να παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους ευρωπαίους εταίρους, ως μια απτή απόδειξη ότι η Ιταλία θα χρησιμοποιήσει με αποτελεσματικό και άκρως πρακτικό τρόπο τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών και των κοινωνικών συνεπειών της επιδημίας του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ