Η Κίνα θα απαγορεύσει τραγούδια καραόκε με «παράνομο περιεχόμενο»

0
19

 «Μαύρη» λίστα τραγουδιών καραόκε που περιέχουν «παράνομο περιεχόμενο» θα δημιουργήσει η Κίνα απαγορεύοντας την αναπαραγωγή τους σε χώρους καραόκε σε όλη τη χώρα από την 1η Οκτωβρίου, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το υπουργείο δήλωσε ότι ως απαγορευμένο περιεχόμενο θα ορίζεται το υλικό που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ενότητα, την κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα, παραβιάζει τις θρησκευτικές πολιτικές του κράτους με τη διάδοση λατρειών ή δεισιδαιμονιών, ή ενθαρρύνει παράνομες δραστηριότητες όπως τα τυχερά παιχνίδια και τα ναρκωτικά.

Οι πάροχοι περιεχομένου σε χώρους καραόκε θα είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των τραγουδιών, ανέφερε το υπουργείο στην ιστοσελίδα του την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η Κίνα διαθέτει σχεδόν 50.000 καταστήματα ψυχαγωγίας με μουσική βιβλιοθήκη περισσότερων από 100.000 τραγουδιών, κάτι που καθιστά δύσκολο για τους χειριστές του χώρου να εντοπίσουν τα παράνομα κομμάτια.

Το υπουργείο δήλωσε ότι ενθάρρυνε τους παρόχους περιεχομένου να παρέχουν «υγιή και αναζωογονητική» μουσική σε αυτούς τους χώρους.

Η Κίνα ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό και απορρίπτει περιεχόμενο που περιλαμβάνει βία, πορνογραφία ή ευαίσθητα πολιτικά σχόλια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ιστότοπους και τους τελευταίους μήνες τιμωρεί τη ζωντανή μετάδοση σε πλατφόρμες βίντεο για φιλοξενία περιεχομένου που θεωρεί «χαμηλής αισθητικής».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Guardian