Η Κίνα θα εκτοξεύσει ταυτόχρονα αποστολές σε Δία και Ουρανό (βίντεο)

Το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα δεν σταματά να εκπλήσσει τόσο με τον όγκο των προγραμμάτων και αποστολών του όσο και με το εύρος τους αλλά και τους φιλόδοξους στόχους τους. Στελέχη του Κέντρου Σεληνιακής Εξερεύνησης και Διαστημικής Μηχανικής της Κίνας ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει η οργάνωση μιας αποστολής που ονομάζεται Tianwen 4.

Η αποστολή αυτή σχεδιάζεται να γίνει τέλος της δεκαετίας και θα περιλαμβάνει την εκτόξευση δύο διαστημικών σκαφών. Το ένα σκάφος που θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος θα μεταφέρει μαζί του το δεύτερο μικρότερο σκάφος. Αξιοποιώντας τις βαρυτικές δυνάμεις της Γης και της Αφροδίτης το σκάφος θα πάρει απαραίτητη ώθηση για να ταξιδέψει στον Δία. Όταν φτάσει στον γίγαντα αέριου του ηλιακού μας συστήματος το μεγαλύτερο σκάφος θα απελευθερώσει το μικρότερο για να ξεκινήσει από εκεί το ταξίδι του στον Ουρανό.

Το μεγαλύτερο σκάφος θα εξερευνήσει το σύστημα του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Οι επιτελείς της αποστολής θέλουν να μελετήσουν καλύτερα την Καλλιστώ, τον δεύτερο σε μέγεθος δορυφόρο του Δία και τρίτο μεγαλύτερο από όλους τους δορυφόρους πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα. Για αυτό το σκάφος της αποστολής θα τεθεί κάποια στιγμή σε τροχιά γύρω από την Καλλιστώ η επιφάνεια της οποίας καλύπτεται από πάγο αλλά και κρατήρες. Το δεύτερο μικρότερο σε μέγεθος σκάφος θα ταξιδέψει στον Ουρανό για να εξερευνήσει το σύστημα του έβδομου κατά σειρά απόστασης από τον Ήλιο πλανήτη.

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς