Η «κόλαση» σε νοσοκομεία των ΗΠΑ – «Οι ασθενείς πεθαίνουν μόνοι, κανείς δεν κρατάει το χέρι της γιαγιάς ή του παππού» – ΚΟΣΜΟΣ

«Είναι κόλαση». Έτσι περιέγραψε αρχικά ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, Σωτήριος Κασσαπίδης την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό στις ΗΠΑ. «Οι ασθενείς έρχονται κάθε ώρα, το νοσοκομείο έχει γίνει νοσοκομείο της αρρώστιας», σημείωσε για το νοσοκομείο όπου εργάζεται ο ίδιος.

«Πεθαίνουν κάθε μέρα. Είναι κάτι το απίστευτο», τόνισε σε δηλώσεις του στο Mega ο γιατρός. Όπως σημείωσε, καταφθάνουν συνεχώς νέα κρούσματα, ηλικίας από 30 ετών έως ηλικιωμένους. Σύμφωνα με τον κ. Κασσαπίδη, για να εξεταστούν από νοσοκομείο θα πρέπει να εμφανίζουν συμπτώματα του κορονοϊού, όπως βήχας και πυρετός, αλλά και μειωμένο οξυγόνο.

Ο κ. Κασσαπίδης υπογράμμισε ότι συχνά οι ασθενείς εμφανίζουν επιβάρυνση της υγείας τους, με αρκετούς να μπαίνουν στα μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής. «Πολλοί μετά χρειάζονται αιμοκάθαρση, γιατί μετά από 2-3 μέρες στα μηχανήματα, παρουσιάζονται προβλήματα στους νεφρούς» συμπλήρωσε.

«Αυτό που μας σκοτώνει είναι ότι όταν ο ασθενής πεθαίνει, πεθαίνει μοναχός του. Δεν υπάρχει κανείς εκεί να κρατάει το χέρι της γιαγιάς ή του παππού», δήλωσε ο γιατρός, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στα νοσοκομεία των ασθενών με κορονοϊό.

«Οι οικογένειές τους είναι μακριά. Μιλάμε μαζί τους στο τηλέφωνο, αλλά δεν μας φτάνει ο χρόνος για να μιλάμε συνεχώς με τους συγγενείς» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ