Η μετάθεση του τουρνουά κατά 3 εβδομάδες αφήνει «ανοιχτό παράθυρο» για συμμετοχή του Φέντερερ

0
28

«Ανοιχτό παράθυρο» για τη συμμετοχή του Ρότζερ Φέντερερ στο Australian Open αποτελεί η μετάθεση κατά τρεις εβδομάδες της έναρξης του πρώτου μεγάλου grand slam της νέας περιόδου στο τένις.

Όπως υποστήριξε ο διευιθύνων σύμβουλος της Tennis Australia, Κρέγκ Τάιλι, υπάρχει αισιοδοξία από τους διοργανωτές ότι ο Ελβετός μπορεί να προλάβει να δώσει το παρόν στην Μελβούρνη, δεδομένης και της επιθυμίας του ίδιου να λάβει μέρος στο Happy Slam.

«Έχουμε δεσμεύσεις ότι όλοι οι παίκτες θα έρθουν στην Αυστραλία. Προφανώς και είναι το ξεκίνημα της σεζόν και όλα μπορούν να συμβούν με την entry list αλλά η δέσμευση υπάρχει. Όλοι οι παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο Ρότζερ, έχουν δεσμευτεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάιλι.

Ο «Βασιλιάς» του αθλήματος είχε παραδεχθεί πρόσφατα ότι είναι δύσκολο να είναι 100% έτοιμος, μετά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ κι αρκετό καιρό στο δεξί γόνατο, θέτοντας ως προτεραιότητά του τα τρία μεγάλα τουρνουά του καλοκαιριού τα οποία κατά σειρά είναι, το Wimbledon, το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων και το US Open.

«Ο Ρότζερ μας είπε ότι η 8η Φεβρουαρίου είναι πιο βολική ημερομηνία γι’αυτόν, προκειμένου να προετοιμαστεί για το Australian Open. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα ανταποκριθεί ο τραυματισμός του τις επόμενες 2-3 εβδομάδες», πρόσθεσε ο Τάιλι.

Ο Φέντερερ στα μέσα του μήνα θα βρίσκεται στο Ντουμπάι, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για την έναρξη της νέας σεζόν. Αν όλα πάνε καλά, τότε στα μέσα Ιανουαρίου θα ταξιδέψει για τη Μελβούρνη.

Σε διαφορετική περίπτωση θ΄ αποφασίσει εάν θα προετοιμαστεί για κάποιο τουρνουά της χωμάτινης επιφάνειας ή, επιστρέψει στο γρασίδι στις αρχές του Ιουνίου.