Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε τα 13 αποκτήματά της

Τα θεμέλια για μία ΑΕΚ που θα πρωταγωνιστήσει τέθηκαν στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου, υπογράμμισαν ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Παπαδημητρίου και ο τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Κονέ, στη διάρκεια της παρουσίασης των δεκατριών νέων μεταγραφικών αποκτημάτων.

Ταυτόχρονα όμως επισήμαναν το γεγονός ότι αυτή η ομάδα θα χρειαστεί και χρόνο, μέχρι να μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα.

«Θέλουμε να φτιάξουμε νοοτροπία πρωταθλητή, γιατί αυτό ταιριάζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Πρέπει να έχεις νοοτροπία πρωταθλητισμού» είπε ο Κονέ, ενώ ο Παπαδημητρίου υπογράμμισε:

«Δεν χρειαζεται να μιλάμε για το dna της ΑΕΚ. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι στο πετσί της ο πρωταθλητισμός. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε τεράστια επένδυση από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Ενίσχυσε την ομάδα με αυτήν την επένδυση για να στηρίξει το συγκεκριμένο project. Σίγουρα αυτό δεν έγινε για να βγει τέταρτη. Ωστόσο δεν θα παραβλέψουμε την ποδοσφαιρική λογική. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Ούτε πρέπει να κάνουμε ήρωες τους καινούργιους παίκτες που ήρθαν ούτε να πέφτει ανάθεμα στους παλιούς. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά για να γίνουμε ομάδα».

Αναλυτικά, τα δύο στελέχη της ΠΑΕ αναφέρθηκαν:

-Στο ρόλο που έπαιξε ο αποκλεισμός από τη Βελέζ:

Κονέ: «Το παιχνίδι με τη Βελέζ μας έδωσε περισσότερο κίνητρο. Ήταν πολύ στενάχωρο γεγονός για την ιστορία του κλαμπ. Δεν άλλαξε κάτι. Ο σχεδιασμός ήταν ένας, σε συνεννόηση με όλα τα μέλη της ομάδας που είχαν την ευθύνη. Η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί».

-Στο αν θα γίνει άλλη μεταγραφή και αν έφταιξε η καθυστέρηση των μεταγραφών για τον αποκλεισμό:

Παπαδημητρίου: «Κατά μεγάλο ποσοστό έχουμε ολοκληρώσει τις κινήσεις μας. Ωστόσο, όσο είναι ανοιχτό το μεταγραφικό παράθυρο θα έχουμε κι εμείς ανοιχτά τα μάτια μας. Έχουμε κάνει την ανάλυσή μας εσωτερικά για τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Η ομάδα δεν μπορεί να κοιτάξει πίσω».

Κονέ: «Τα πράγματα που έφταιξαν τα έχουμε συζητήσει μέσα στην ομάδα. Αλλά εγώ να επισημάνω ότι η μεταγραφική περίοδος διαρκεί 90 μέρες. Όσο κι αν θέλουμε να επισπεύσουμε τα πράγματα, πρέπει να χτυπάμε στο κατάλληλο τάιμινγκ».

-Στην απόκτηση ενός παίκτη της ποιότητας του Τσούμπερ:

Παπαδημητρίου: «Η ΑΕΚ έδειξε αντανακλαστικά. Αυτό ήταν το πρώτο. Το δεύτερο ότι δείξαμε το ενδιαφέρον μας σε έναν παίκτη που πριν ένα μήνα δύσκολα θα έβλεπε το ελληνικό πρωτάθλημα. Και προφανώς η οικονομική προσφορά από τον ιδιοκτήτη».

-Στον Εντσάμ:

Κονέ: «Ο Εντσάμ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν ένα προφίλ που μας ενδιέφερε. Αυτή η περίοδος τελείωσε. Η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να είναι σωστή απέναντι στον Εντσάμ. Δεν πρέπει να στεκόμαστε ως οργανισμός σε παίκτες που δεν της ανήκουν. Ούτως ή άλλως φέραμε πολύ καλούς παίκτες».

Παπαδημητρίου: «Το θέμα με τον Εντσάμ δεν ήταν οικονομικό».

-Στα αγωνιστικά κριτήρια των μεταγραφών:

Κονέ: «Έγιναν πολλές συναντήσεις με τους ανθρώπους. Θέλαμε παίκτες με προσωπικότητα, παραστάσεις και εμπειρίες ώστε να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στις ανάγκες της ομάδας και στην ιστορία της. Επιλέξαμε αυτό το προφίλ. Θεωρούμε ότι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν θα δέσουν πολύ με τα παιδιά που έμειναν από την περυσινή σεζόν. Η δουλειά μας δεν τελειώνει σε μία μεταγραφική περίοδο. Η δουλειά μας συνεχίζεται».

Παπαδημητρίου: «Δουλέψαμε πάνω στο πλάνο που είχαμε αναλύσει εδώ σε αυτήν την αίθουσα με τον ιδιοκτήτη. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πάνω σε αυτό κινηθήκαμε, φέραμε παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν. Στο αθλητικό κομμάτι, θέλαμε ποδοσφαιριστές που να έχουν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι, γιατί πιστεύαμε ότι έλειπε και πιο αθλητικά παιδιά».

-Στην επιλογή Μιλόγεβιτς:

Κονέ: «Ήταν κεντρική απόφαση και πάντα τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Υπήρξαν πολλές συναντήσεις».

Παπαδημητρίου: «Ο κ. Μιλόγεβιτς έχει πολλές επιτυχίες, ταιριάζει στο προφίλ μας και ξέρει τι σημαίνει ΑΕΚ».

-Στο στόχο της ΑΕΚ φέτος:

Κονέ: «Θέλουμε να φτιάξουμε νοοτροπία πρωταθλητισμού, γιατί αυτό αξίζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Εμείς θέλουμε να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζουμε».

-Στη Β΄ ομάδα της ΑΕΚ:

Παπαδημητρίου: «Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι καινούργιο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να μην συμμετέχει στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Εγώ θα σας πω ότι ίσως είμαστε από τον ανταγωνισμό. Αυτή η απόφαση είναι για το μέλλον. Ήταν γενναία απόφαση να μην κατέβει η ομάδα της Κ19. Έχουμε κάνει αυτοκριτική. Πρέπει να δείξουμε υπομονή γιατί είναι ένα νέο εγχείρημα. Θεωρώ ότι στο μέλλον θα δούμε ωραία πράγματα. Στην ΑΕΚ πρέπει να μην είμαστε ευχαριστημένοι ποτέ και να μην απογοητευόμαστε ποτέ. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε».

Στις δηλώσεις τους, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ υπογράμμισαν την τιμή που νιώθουν να συνεργάζονται με ένα σύλλογο όπως η Ένωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Τσούμπερ: «Είμαι και εγώ πραγματικά πολύ χαρούμενος. Άργησα να έρθω λόγω της Εθνικής (Ελβετίας), ωστόσο τώρα είμαι εδώ».

Αραούχο: «Ακόμα μία φορά που βρίσκομαι εδώ. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου».

Άμραμπατ: «Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μεταγραφή ως ελεύθερος. Μου εξήγησαν το πρότζεκτ. Πραγματικά είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και που θα γνωρίσω τον κόσμο της ΑΕΚ».

Λε Ταλέκ: «Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους. Η ΑΕΚ έχει φτιάξει ένα καλό σύνολο».

Τζαβέλλας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη διοίκηση και τον προπονητή για τη γενναία προσπάθεια να βρίσκομαι εδώ. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και υγεία».

Χατζισαφί: «Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενος. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ».

Μισελέν: «Έχω έρθει σε μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν που έρχεται».

Στάνκοβιτς: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι ένας σύλλογος που ξέρει να διεκδικεί τίτλους».

Μήτογλου: «Είναι τιμή για μένα. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ ατομικά και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τίτλους».

Παρράς: «Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θα κάνουμε τα καλύτερα για τη δύσκολη αυτή χρονιά».

Γέβτιτς: «Για μένα είναι λίγο πιο δύσκολο, επειδή ήρθα τελευταίος στην ομάδα. Θέλουμε να φτιάξουμε καλή ομάδα».

Ρότα: «Θα κάνω το οτιδήποτε για να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος».