Η πανδημία επηρεάζει και το Νταβός – Αναβολή του Οικονομικού Φόρουμ

0
55

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας συνήθως τον χειμώνα μετατέθηκε για τις αρχές του καλοκαιριού του 2021. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν πληρούνται οι συνθήκες για τη διοργάνωσή του «με ασφάλεια» τον ερχόμενο Ιανουάριο, λόγω της πανδημίας της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του Φόρουμ.

Οι διοργανωτές του Φόρουμ δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του Φόρουμ 2021, όμως άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να μην γίνει στο Νταβός. «Θα λάβετε λεπτομέρειες όσον αφορά τις ημερομηνίες και τον χώρο του αναπρογραμματισμένου ετήσιου Φόρουμ μας μόλις υπάρξουν οι συνθήκες που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και εκείνων που τους υποδέχονται», ανέφερε εκπρόσωπος της διοργάνωσης.

Στις αρχές Ιουνίου, η διεύθυνση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είχε εκφράσει την επιθυμία να διατηρηθεί η διάσημη ετήσια συνάντηση στη μικρή πόλη των ελβετικών Άλπεων όμως με διαφορετική μορφή, συνδυάζοντας φυσική και διαδικτυακή παρουσία των συμμετεχόντων.

Εκτός από τη συνάντηση με φυσική παρουσία που έχει αναπρογραμματιστεί για το καλοκαίρι, η διεύθυνση του Φόρουμ ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει «την εβδομάδα της 25ης Ιανουαρίου» τηλεδιασκέψεις στις οποίες παγκόσμιοι ηγέτες θα μπορούν να μοιραστούν τις απόψεις τους για τον κόσμο το 2021.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ