Η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής – ΚΟΣΜΟΣ

0
81

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, με την Κολομβία να ξεπερνά χθες Κυριακή το ορόσημο των 15.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και το Περού να καταγράφει ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην Μπογοτά, το κολομβιανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι αρχές κατέγραψαν 287 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια των 24 προηγούμενων ωρών, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού σε 15.097 νεκρούς στη χώρα των Άνδεων, όπου το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εντοπίστηκε την 6η Μαρτίου.

Η Κολομβία καταμετρά ως αυτό το στάδιο 468.332 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται τέταρτη στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό των θανάτων και ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.

Στη Λίμα, το περουβιανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, νέο ρεκόρ που έσπασε αυτό το οποίο καταγράφηκε μόλις την προηγουμένη.

Το υπουργείο έκανε λόγο για 10.143 νέες μολύνσεις, με το σύνολό τους να φθάνει τις 535.946 αφότου ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στην περουβιανή επικράτεια. Την προηγουμένη, είχε ανακοινώσει 9.501 κρούσματα μόλυνσης.

Οι θάνατοι που διαπιστώθηκαν το ίδιο διάστημα ήταν 206, κάτι που αύξησε τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας στο Περού στους 26.281 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που πάντως αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση και μέρος του Τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στον Ισημερινό, μια ακόμη από τις λατινοαμερικάνικες χώρες που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία — έχει καταγράψει πάνω από 100.000 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — η κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο ανακοίνωσε χθες, όπως και εκείνες άλλων κρατών της περιοχής, την πρόθεση της να συμμετάσχει στην παραγωγή εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού.

«Ο Ισημερινός έχει επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάσει εμβόλια» για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό, «όπως η Αργεντινή, η Κολομβία και το Μεξικό, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τα παραγάγουν», τόνισε σε δελτίο Τύπου που διένειμαν οι υπηρεσίες του ο υπουργός Υγείας Χουάν Κάρλος Σεβάγιος.

Η περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην υφήλιο από την πανδημία του κορονοϊού, με πάνω από 6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Αυστραλία: Ρεκόρ 25 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, 282 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο, αν και στην πολιτεία που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 παρέμεινε συγκριτικά σταθερός.

Οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι 25 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ, 21 θάνατοι, είχε καταγραφεί την 12η Αυγούστου.

Οι αρχές στη νοτιοανατολική αυτή πολιτεία της Αυστραλίας ανακοίνωσαν επίσης ότι διαγνώστηκαν 282 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός οριακά αυξημένος από τα 279 κρούσματα για τα οποία έκαναν λόγο χθες Κυριακή.

Οι αριθμοί αυτοί είναι αισθητά χαμηλότεροι από την κορύφωση των 700 και πλέον κρουσμάτων ανά 24ωρο τους οποίους ανακοίνωναν οι αρχές νωρίτερα αυτό τον μήνα. Αξιωματούχοι δηλώνουν βέβαιοι ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν αρχίζουν να περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό του ιού.

Συνολικά, η Αυστραλία, σημειώνει το ΑΜΠΕ, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 421 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από το σύνολο των περίπου 23.500 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, απολογισμό λιγότερο βαρύ από εκείνους άλλων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών.

Μεξικό: 56.757 θάνατοι, 522.162 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ως αυτό το στάδιο

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 214 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.448 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 56.757 νεκρούς επί συνόλου 522.162 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης αναγνωρίζουν ωστόσο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί μετά την επιβεβαίωσή τους με εργαστηριακές εξετάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ