Η παραλλαγή Δέλτα κυριαρχεί- Αύξηση 46% στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Πάνω από 50.000 κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, καθώς οι μολύνσεις Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο.

Το εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, αντιπροσωπεύει περίπου το 95% των νέων κρουσμάτων. Την εβδομάδα έως τις 30 Ιουνίου ανακοινώθηκαν 50.824 κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα. Πρόκειται για αύξηση 46% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ο οργανισμός Δημόσιας Υγείας Αγγλίας ανακοίνωσε ότι συνολικά τα νέα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα έχουν ανέλθει στα 161,981.

Παράλληλα εντόπισε επίσης 42 περιπτώσεις της παραλλαγής Δέλτα AY.1, γνωστή ως Delta plus, η οποία  σύμφωνα με τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας της Ινδίας ενδέχεται να είναι ακόμη πιο μεταδοτική και ανθεκτική  στη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

Η επικεφαλής σύμβουλος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζένι Χάρις δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό» οι άνθρωποι συνεχίζουν να είναι προσεκτικοί καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις.

«Αν και οι περιπτώσεις αυξάνονται, δεν βλέπουμε ανάλογη αύξηση του αριθμού των ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομείο», πρόσθεσε. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτό αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας του προγράμματος εμβολιασμού μέχρι στιγμής και δείχνει σαφώς τη σημασία της λήψης και των δύο δόσεων του εμβολίου», τόνισε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT