Η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει πάνω από 400 χιλ. για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

0
25

Παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, διεξήχθη η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου.

Τον Μαραθώνιο οργανώνει η ομοσπονδία στίβου (ΣΕΓΑΣ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ, ενώ η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει για τη διοργάνωση του Μαραθώνιου με το ποσό των 409.000 ευρώ. 

Η γιορτή για τον Μαραθώνιο θα ξεκινήσει με την αφή της Μαραθώνιας φλόγας που θα τελεστεί, όπως κάθε χρόνο, την παραμονή του μεγάλου αγώνα στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν, στον κορμό των δρομικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές: η αυθεντική του Μαραθωνίου των 42.195 μέτρων, των 10 και των 5 χιλιομέτρων, ενώ εκτιμάται ότι θα αγωνιστούν συνολικά 30.000 δρομείς. 

WWW.PATT.GOV.GR//STOLIS PANAGIOTIS

Ο κ. Πατούλης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στη μεγάλη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και υπογράμμισε ότι για το λόγο αυτό, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, έχουν διπλασιαστεί τα ποσά χρηματοδότησης για τη διεξαγωγή των Μαραθωνίων.

«Επενδύουμε στα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η Αττική την οποία στοχεύουμε να καθιερώσουμε ως μήτρα σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

«Με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ υπό την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή συνεργασίας. Θα είμαστε συνοδοιπόροι και θα στηρίξουμε έμπρακτα το έργο του ΣΕΓΑΣ, σηματοδοτώντας τη βούλησή μας να μετατρέψουμε σταδιακά την Αττική σε Περιφέρεια-Πρότυπο υγείας, ευεξίας και ευζωίας»

Τέλος ο Γ. Πατούλης, αφού υπογράμμισε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του Μαραθώνιου λόγω πανδημίας,  πρόσθεσε ότι η  Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού αθλήματος το οποίο  εντάσσει μικρούς και μεγάλους στο αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής αλυσίδας. 

Τις θερμές ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια διατύπωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους δήμους. 

Σύντομο χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν επίσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή και ο διευθυντής marketing του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας.

Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Ραφίνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Γιώργος Δημόπουλος, η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χριστίνα Γαλανοπούλου, στελέχη του ΣΕΓΑΣ και παράγοντες του αθλητισμού.