Η πράξη αυτή θυμίζει άλλες εποχές – ΚΟΣΜΟΣ

0
63

Επιστολή συμπαθείας και υποστήριξης στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο έστειλε ο επικεφαλής της αποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», Στέφανος, με αφορμή τη μετατροπή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Στέφανος εξέφρασε εξ ονόματος του συνόλου της Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία τη συμπάθεια και υποστήριξή του προς τον οικουμενικό πατριάρχη, συμμεριζόμενος την ανησυχία όλου του χριστιανικού κόσμου για την απόφαση μετατροπής του καθεστώτος του ναού της Αγίας Σοφίας, του πιο όμορφου στολιδιού της χριστιανικής αρχιτεκτονικής, ο οποίος ανεγέρθηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η πράξη αυτή θυμίζει άλλες εποχές, τις οποίες ο σύγχρονος κόσμος και ο σύγχρονος πολιτισμός θεωρούν δικαίως ως σκοτεινό παρελθόν».

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα ότι οι ισχυρές αντιδράσεις θεσμών και προσωπικοτήτων σε όλο τον κόσμο, θα αναστρέψουν αυτή τη διαδικασία κατά του πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ