Η Ρωσία ζητά από τη Γερμανία λεπτομέρειες από τις ιατρικές εξετάσεις του Ναβάλνι

Αίτημα στη Γερμανία να τους παραδώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι κατέθεσαν Ρώσοι εισαγγελείς. Υπενθυμίζεται ότι, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Βερολίνο έπειτα από ενδεχόμενη δηλητηρίασή του στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Η ρωσική εφημερίδα RBC έγραψε ότι το γραφείο του γενικού εισαγγελέα έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας πληροφορίες για την θεραπεία στην οποία υποβάλλεται ο Ναβάλνι, περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τυχόν ίχνη φαρμάκων και ναρκωτικών, δηλητηρίων, βαρέων μετάλλων και αναστολέων της χολινεστεράσης (στους αναστολείς της χολινεστεράσης ανήκει και η νευροτοξίνη.

Με τη νευροτοξική ουσία νόβιτσοκ είχε δηλητηριαστεί στη Μεγάλη Βρετανία, το 2018, ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος, Σεργκέι Σκριπάλ, και η κόρη του. Η χημική αυτή ουσία είναι εξαιρετική επικίνδυνη για την υγεία και, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να επιφέρει τον θάνατο).

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από το γραφείο του εισαγγελέα και δεν είναι σαφές αν η Γερμανία έχει ανταποκριθεί σε αυτό το ευαίσθητης φύσης αίτημα.

Τον περασμένο μήνα, Ρώσοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι δεν βρίσκουν κάποιον λόγο για την διενέργεια ποινικής έρευνας για την υπόθεση, καθώς δεν έχουν διαπιστώσει κάποια ένδειξη περί διάπραξης αδικήματος.

Ο 44χρονος Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν την τελευταία δεκαετία, αρρώστησε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από τη Σιβηρία με προορισμό τη Μόσχα, στις 20 Αυγούστου, αφού προηγουμένως είχε πιει τσάι στο αεροδρόμιο και το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ.

Οι σύμμαχοί του εκτιμούν ότι είναι ο τελευταίος από μια σειρά πολλών επικριτών του Κρεμλίνου που πέφτει θύμα δηλητηρίασης, αλλά οι Αρχές της Ρωσίας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις.

Τον περασμένο μήνα μετεφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου, όπου οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να δηλητηριάστηκε με κάποιον αναστολέα της χολινεστεράσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της RBC και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιστολή της Ρωσικής Εισαγγελίας ζητεί από τις γερμανικές Αρχές να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του Ναβάλνι και για το αν έχει κάποια χρόνια πάθηση, όπως διαβήτη.

Επίσης, έχουν ζητήσει τα αποτελέσματα των βιοχημικών αιματολογικών εξετάσεών του και των ουρολογικών εξετάσεων κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Βερολίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ