Η ρωσική τηλεόραση αναφέρει για πρώτη φορά ήττες στην Ουκρανία

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η ρωσική κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε σε υποχωρήσεις και ήττες των στρατευμάτων της Μόσχας.

Ο Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, ο πιο σημαντικός παρουσιαστής ειδήσεων της Ρωσίας, ανέφερε σε ενημερωτική εκπομπή στο κρατικό κανάλι Rossiya 1 ότι «τα πράγματα δεν πάνε καλά για εμάς στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία».

Στο ίδιο δίκτυο, ο πολεμικός ανταποκριτής Αλεξάντερ Σλάντκοφ φέρεται να παραδέχτηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία. «Ξέρω ότι είναι φρικτό να τα ακούς αυτά στον όγδοο μήνα της επέμβασης», είπε ο Σλάντκοφ.

Σύμφωνα πάντως με το Bloomberg, πρόκειται για οδηγία θα έχει δοθεί απευθείας από το Κρεμλίνο. «Ο λόγος είναι η ανησυχία του Πούτιν ότι η πολύ αισιόδοξη προπαγάνδα του προκαλεί αυξανόμενες αμφιβολίες στο κοινό», αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η αλλαγή πολιτικής έχει ενισχύσει πάντως την «ασυνήθιστη δημόσια κριτική κατά του στρατού», σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το πόσο αυστηρή είναι η διαχείριση των πληροφοριών από το Κρεμλίνο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων. 

Η κριτική από το ίδιο το περιβάλλον του Πούτιν έχει ήδη αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο Τσετσένος πρόεδρος και πρόσφατα διορισθείς ως στρατηγός ,Ραμζάν Καντίροφ, κατέκρινε ευθέως το υπουργείο Άμυνας για ανικανότητα στο πεδίο των επιχειρήσεων.