Η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε ότι πάσχει από σπάνια νευρολογική ασθένεια

Η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε ότι πάσχει από το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS), το οποίο προκαλεί ανεξέλεγκτη ένταση στους μύες, λίγες ώρες μετά την ακύρωσης της ευρωπαϊκής περιοδείας της. Πρόκειται για μια πάθηση που προκαλεί μυϊκή ακαμψία αφήνοντας τους ασθενείς να μοιάζουν με «ανθρώπινα αγάλματα» καθώς δεν μπορούν από ένα σημείο και μετά να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Με ανάρτηση της στο Instagram η Σελίν Ντιόν μίλησε για την ασθένεια που την υποχρέωσε να ακυρώσει την περιοδεία της. «Γεια σε όλους, συγγνώμη που μου πήρε τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά. Όπως ξέρετε ήμουν πάντα ένα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά τώρα είμαι έτοιμη. Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για όλα όσα περνάω», είπε αρχικά η Σελίν Ντιόν.

Και συνέχισε: «Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και επηρεάζει 1 στους ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα».

Περιγράφοντας λεπτομερώς τον αντίκτυπο που έχει η πάθησή, η Σελίν Ντιόν συνέχισε: «Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και μη επιτρέποντάς μου να χρησιμοποιήσω τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως συνήθιζα. »Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια σπουδαία ομάδα γιατρών που βρίσκονται στο πλευρό μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον αθλητιατρικό μου θεραπευτή κάθε μέρα για να χτίσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ένας αγώνας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι, είναι αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή και αυτό που αγαπώ να κάνω περισσότερο. Μου λείπει τόσο πολύ. Μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή.

Πάντα δίνω το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα μου δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτό. »Για να μπορέσω να σας πλησιάσω ξανά δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και έχω την ελπίδα ότι είμαι στο δρόμο της ανάρρωσης. Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις ευχές, την αγάπη και την υποστήριξή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να είστε καλά. Σας αγαπώ τόσο πολύ και πραγματικά ελπίζω να σας ξαναδώ πολύ σύντομα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σελίν Ντιόν μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας της που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν ακύρωσε τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας της Courage στη Βόρεια Αμερική. Η ανακοίνωση ήρθε τρεις μήνες αφότου αναγκάστηκε να ακυρώσει την επιστροφή της στο Λας Βέγκας και την Ευρώπη λόγω του ίδιου προβλήματος υγείας.