Η συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στην ψυχική υγεία το μεγαλύτερο παράδειγμα συναλληλίας

Την Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Παθήσεων «Καρέλλειο», στο Χαλάνδρι Αττικής, επισκέφτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, με την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, όπου συναντήθηκαν με επωφελούμενους της δομής και παρακάθισαν σε γεύμα μαζί τους.

Τον αρχιεπίσκοπο και την υφυπουργό υποδέχτηκαν ο γενικός διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Δήμτσας, η διευθύντρια της δομής, Κατερίνα Ευθυμιοπούλου, και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της μονάδας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της “Αποστολής» και η άριστη συνεργασία του με το υπουργείο Υγείας είναι απόδειξη ότι Εκκλησία και Πολιτεία μπορούν να πετύχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα προς όφελος των ανθρώπων. Το έργο που έχει επιτελέσει η υφυπουργός, κ. Ζωή Ράπτη, είναι απολύτως δημιουργικό και κατατάσσει τη χώρα μας σε ορισμένους τομείς της ψυχικής υγείας στις πρώτες θέσεις. Σήμερα η κ. Ράπτη είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά ένα εξαιρετικό έργο της “Αποστολής”».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός υπογράμμισε πως «από τα πρώτα χρόνια της αρχιεροσύνης του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρωτοστάτησε σε έργα ψυχικής υγείας στη Βοιωτία. Είναι πρωτοπόρος. Το έργο του στον τομέα αυτόν είναι αξιομνημόνευτο και μας κάνει όλους περήφανους. Πράγματι, η συνεργασία μαζί του και με την Εκκλησία μας αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για όσα μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Η συνάντηση σήμερα με τους ηλικιωμένους και το προσωπικό της μονάδας δείχνει την οργανωμένη και εξαιρετική διακονία της “Αποστολής” στον συνάνθρωπο».