«Η συνταγματική αλλαγή απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση της ονομασίας» (video)

0
14

«Η συνταγματική αλλαγή απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση της ονομασίας», δήλωσε από τη Σόφια ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ό,τι «αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της χώρας μας η είσοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς προϋποθέσεις και πρώτη αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση είναι η τήρηση των κανόνων καλής γειτονίας. Αυτό αφορά και τις σχέσεις μας με τον βόρειο γείτονά μας. Και η επίλυση του προβλήματος του ονόματος πρέπει να είναι μία επίλυση συνολική αλλά και ενιαία, η οποία έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση –όχι μόνο το erga omnes- αλλά και τη συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα».

Διμερής συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ.
Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής συνομιλίας των δύο ανδρών, ο Μπόϊκο Μπορίσοφ θυμήθηκε το πόσο η χώρα μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, προσθέντοντας ωστόσο, ότι όλα θα πρέπει να γίνουν βάση των κανόνων καλής γειτονίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σύντομο τετ α τετ με Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος και του εξέφρασε την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του και πιο συγκεκριμένα για το σχηματισμό κυβέρνησης με αντιευρωπαϊκό χρώμα.
Προηγήθηκε, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζόζεφ Ντολ.

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπήςwww.ert.gr

2018-05-16 16:49:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ