Η τεχνολογία Vibrotextile επιτρέπει στους χρήστες να «ακούν» τη μουσική μέσω του εγκεφάλου τους

0
67

Μία καινοτόμος τεχνολογία που «μεταφράζει» τον ήχο κι επιτρέπει στον χρήστη να αισθανθεί τη μουσική μέσω του δέρματός του, παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Life is Beautiful στο Λας Βέγκας. 

Το Music: Not Impossible αποτελείται από ένα σύνολο φορητών συσκευών, λογισμικού και ασύρματης επικοινωνίας οι οποίες φοριούνται στον κορμό, τους αστραγάλους και τους καρπούς και όλες μαζί παράγουν την εμπειρία που ονομάζεται Surround Body Experience. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας, κάθε μια από τις συσκευές μπορεί να εστιάζει ένα διαφορετικό μουσικό όργανο. Καθώς ένα τραγούδι εξελίσσεται, ένας DJ μπορεί να επιλέξει να τονίσει ξεχωριστά στοιχεία της μουσικής και να στείλει τις δονήσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Τη νέα αυτή τεχνολογία σχεδίασαν το Not Impossible Labs  (τεχνολογικό εκκολαπτήριο startups) μαζί με την εταιρεία ηλεκτρονικών Avnet και απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής
«Στην πραγματικότητα δεν ακούμε με τα αυτιά μας αλλά με το μυαλό μας. Έχουμε αναπτύξει έναν τρόπο να ‘στέλνουμε’ τη μουσική στον εγκέφαλο παρακάμπτοντας τα αυτιά και εστιάζοντας στο δέρμα», δήλωσε ο Μικ Έμπελινγκ, ιδρυτής και CEO του Not Impossible Labs. «Πρόκειται για μια πιθανή πρόταση για το πώς θα αισθανόμαστε τη μουσική στο μέλλον και αποτελεί σημαντική ανακάλυψη στον χώρο της τεχνολογίας και της μουσικής, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ανθρώπινη επικοινωνία μέσω μιας κοινής εμπειρίας» δηλώνει ο Έμπελινγκ.
ΠΗΓΗ: Futurismwww.ert.gr

2018-10-02 16:57:29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ