Η Baidu ξεκινά μαζική παραγωγή λεωφορείων χωρίς οδηγό

Μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες της Κίνας, η Baidu, γνωστή και ως «κινεζική Google», ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 10 από τα δικά της αυτόνομα λεωφορεία Apolong για την SB Drive, θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας SoftBank. Η κινεζική εταιρία παραγωγής οχημάτων King Long θα αναλάβει την παραγωγή των αυτόνομων λεωφορείων που κινούνται χωρίς οδηγό, τα οποία θα κυκλοφορήσουν δοκιμαστικά στους δρόμους του Τόκιο στις αρχές του 2019. Αρχικά ομως, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν σε ελεγχόμενες περιοχές μεγάλων κινεζικών πόλεων, όπως αεροδρόμια και τουριστικά σημεία καθώς και σε βιομηχανικά πάρκα.

A new milestone in #autonomousdriving as we begin volume production of China’s first commercially deployed fully autonomous bus ‘Apolong’ powered by @ApolloPlatform & @KingLongBuses, with 100 units ready to hit the road today! #BaiduCreate2018 #Mobility #DriverlessCars pic.twitter.com/Hn9PGEHoNH
— Baidu Inc. (@Baidu_Inc) July 4, 2018

Τα Apolong είναι μικρότερα από ένα κανονικό λεωφορείο και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 14 επιβάτες. Διαθέτουν επίπεδο αυτοματισμού «4», είναι δηλαδή πλήρως αυτόνομα αλλά δεν έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν κάθε πιθανό σενάριο οδήγησης. Δεν έχουν θέση οδηγού, τιμόνι ή πεντάλ, κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια και μπορούν να διανύσουν μέχρι και 100 χιλιόμετρα απόσταση μετά από φόρτιση δύο ωρών. Η ταχύτητά τους φθάνει τα 70 χιλιόμετρα την ώρα, αν και στην αρχική φάση θα κινούνται με 20 έως 40 χλμ/ώρα.
Κατά την επίσημη ανακοίνωση που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη στο πλαίσιο τελετής σε εργοστάσιο της πόλης Σιανμέν, η Baidu παρουσίασε επίσης, ένα τσιπ με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται «Kunlun» και που μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτόνομα οχήματα καθώς και σε κέντρα δεδομένων.
ΠΗΓΕΣ: Futurism, BBC

www.ert.gr

2018-07-06 16:06:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ