Η Dell Technologies ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου

Η Dell Technologies ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2021. Τα έσοδα τριμήνου ανήλθαν σε 22,7 δισεκατομμύρια δολάρια, και τα έσοδα εκτός GAAP ήταν 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η εταιρεία παρήγαγε λειτουργικά έσοδα ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 119% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους ενώ τα λειτουργικά έσοδα μη-GAAP ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, τα καθαρά έσοδα εκτός GAAP ήταν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια και το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,37 δολάρια και τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή εκτός GAAP ήταν 1,92 δολάρια.

«Παρέχουμε τις τεχνολογικές λύσεις που χρειάζονται οι πελάτες, ώστε να είναι παραγωγικοί και να υλοποιούν λύσεις συνεργασίας, ανεξάρτητα από το πού εργάζονται ή μαθαίνουν. Επίσης προσφέρουμε τα συμπεράσματα που εξάγονται από δεδομένα και την αυτοματοποίηση που χρειάζονται, ώστε να καινοτομούν και να μετασχηματίζουν», δήλωσε ο Jeff Clarke, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dell Technologies. «Στο 2ο τρίμηνο, παρατηρήσαμε ενίσχυση στον κυβερνητικό τομέα και στην εκπαίδευση, με παραγγελίες μέχρι 16 και 24 τοις εκατό, αντίστοιχα, καθώς οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικές μονάδες  προετοιμάζονται για ένα νέο ορίζοντα στην εικονική μάθηση».

Η Dell Technologies έκλεισε το τρίμηνο με μετρητά και επενδύσεις ύψους 12,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλήρωσε χρέος 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η εταιρεία είχε συνολικά αναβαλλόμενα έσοδα 28,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, μέχρι 14% από έτος σε έτος. Τα επαναλαμβανόμενα έσοδα, τα οποία περιλαμβάνουν αναβαλλόμενη απόσβεση εσόδων, έσοδα χρήσης και υπηρεσιών as-a-Service που παρέχονται ως μέρος του Dell Technologies on Demand, ήταν περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 15% σε ετήσια βάση. 

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι πελάτες χρειάζονται ευελιξία. Βλέπουμε αυξημένη υιοθέτηση του χαρτοφυλακίου μας, που παραδίδεται ως υπηρεσία μέσω ευέλικτων λύσεων χρήσης, που ανέρχονται τώρα σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα τρέχοντος ρυθμού, με αύξηση 30 τοις εκατό σε ετήσια βάση», δήλωσε ο Tom Sweet, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Dell Technologies. «Καθώς οι ανάγκες της αγοράς μεταβάλλονται, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας για την επιτυχία μας στις ενοποιημένες αγορές στις οποίες ανταγωνιζόμαστε και επενδύουμε σε μακροπρόθεσμους παράγοντες δημιουργίας αξίας για την Dell Technologies και τους μετόχους μας».

Τα έσοδα του Client Solutions Group (Ομίλου Λύσεων Client) για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα λειτουργικά έσοδα ήταν 715 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία παρατήρησε συνεχή ζήτηση για τους τομείς της εργασίας από απόσταση και της εκπαίδευσης. Τα έσοδα από τα καταναλωτικά προϊόντα ήταν 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 18%, ενώ τα έσοδα των επιχειρηματικών προϊόντων ήταν 8 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μείωση κατά 11%.

Τα έσοδα του Infrastructure Solutions Group (Ομίλου Λύσεων Υποδομών) για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με τους πελάτες να συνεχίζουν να κατευθύνουν περισσότερες δαπάνες προς λύσεις απομακρυσμένης εργασίας και επιχειρησιακής συνέχειας. Τα έσοδα από συστήματα storage ανήλθαν σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι servers και τα έσοδα από συστήματα δικτύωσης ήταν 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα λειτουργικά έσοδα έφτασαν τα 973 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο. 

Τα έσοδα της VMware ανήλθαν σε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 10%, τροφοδοτούμενα από την ευρεία δυναμική ενός χαρτοφυλακίου ποικίλων προϊόντων. Τα λειτουργικά έσοδα για το τρίμηνο ήταν 894 εκατομμύρια δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ