Η Disney παρουσίασε drone που σχεδιάζει γκράφιτι

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Disney σε συνεργασία με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, δημιούργησαν ένα drone (αυτόνομο ιπτάμενο όχημα) που φτιάχνει γκράφιτι, ψεκάζοντας χρώμα πάνω σε τοίχους και άλλες επιφάνειες.
Το PaintCopter όπως ονομάζεται, αναπτύχθηκε αρχικά για να αντικαταστήσει τις τεράστιες, επικίνδυνες και πανάκριβες σκαλωσιές, όταν χρειάζεται να βαφτούν μεγάλες και ψηλές επιφάνειες. Χρησιμοποιεί κάμερες οι οποίες χαρτογραφούν την περιοχή που πρόκειται να καλυφθεί με χρώμα ως μέρος της διαδικασίας προετοιμασίας. Αντί για μπαταρία, το drone  τροφοδοτείται μέσω ενός καλωδίου που συνδέεται με μια πηγή στο έδαφος, ώστε να μπορεί να παραμείνει στον αέρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία. Επίσης, ανεφοδιάζεται με χρώμα μέσω ενός σωλήνα που τα συνδέει με το έδαφος. 

Προς το παρόν, το PaintCopter δεν δημιουργεί περίπλοκα ή ακριβή σχέδια, αλλά οι μηχανικοί ελπίζουν ότι στην πορεία θα το τελειοποιήσουν, ώστε να ζωγραφίζει με ταχύτητα και ακρίβεια. Δεν είναι σαφές εάν η Disney σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή στα θεματικά πάρκα της, ή να τη διαθέσει για εμπορική χρήση.

ΠΗΓΗ: Digitaltrends
 
www.ert.gr

2018-10-04 16:39:24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ