Η Google απέκλεισε ιστοσελίδα για «υποτιμητικά σχόλια» κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών

Η Google ανακοίνωσε χθες ότι απέκλεισε από την διαφημιστική της πλατφόρμα την ιστοσελίδα ZeroHedge, εξαιτίας της πληθώρας «επικίνδυνων και υποτιμητικών» σχολίων κατά των αντιρατσιστών διαδηλωτών.

Η ιστοσελίδα ZeroHedge έγινε γνωστή κατά την διάρκεια της κρίσης του 2008 για τις καυστικές της θέσεις σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά και τις αγορές, θέσεις επικριτικές κατά του τομέα, κατά της Ουάσινγκτον και τολμηρές ως προς τις προβλέψεις της.

Όμως, πιο πρόσφατα, προσήλκυσε χρήστες που πληθαίνουν τις αναρτήσεις μίσους, έως και τα ανοικτά ρατσιστικά σχόλια.

«Έχουμε μία αυστηρή γραμμή για τους διαχειριστές του περιεχομένου στο οποίο μπορούν να αναρτηθούν διαφημίσεις. Και στο περιεχόμενο περιλαμβάνονται και τα σχόλια. Είναι μία γραμμή που ακολουθούμε εδώ και καιρό», εξήγησε εκπρόσωπος της Google.

Η Google εφάρμοσε το 2017 εργαλεία για να προστατεύσει τους διαφημιζόμενους από την παροχή διαφημιστικού χώρου σε επίμαχους ιστότοπους.

Το ZeroHedge ανακοίνωσε ότι άσκησε το δικαίωμα της προσφυγής απέναντι στον κολοσσό του Ίντερνετ. «Ελπίζουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα: να σας παρουσιάζουμε, αναγνώστες, την αλήθεια, όσο ενοχλητική και αν είναι», αναφέρεται στο site, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Google απέστειλε προειδοποίηση και στην ιστοσελίδα The Federalist, πριν επιβάλει τα ίδια μέτρα.

Η αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα, που κατατάσσεται στο άκρο του δεξιού πολιτικού φάσματος, κατηγορείται μεταξύ άλλων για μετάδοση fake news για την πανδημία του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ