Η Google δεν ανανεώνει το συμβόλαιό της με το Πεντάγωνο

Η Google δεν θα ανανεώσει τη σύμβασή της για έρευνα και ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με το αμερικανικό Πεντάγωνο, μετά από έντονη αντίδραση των εργαζομένων της.  Τον περασμένο Απρίλιο, μία σειρά υπαλλήλων της Google παραιτήθηκαν και χιλιάδες άλλοι υπέγραψαν αίτηση διαμαρτυρίας κατά της συμμετοχής της εταιρίας στο «Project Maven», το οποίο έχει ως στόχο να βελτιώσει την ακρίβεια των αμερικανικών επιθέσεων με drones.
Οι υπάλληλοι της Google θεωρούν ότι είναι το πρώτο βήμα προς τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για θανατηφόρους σκοπούς. «Πιστεύουμε ότι η Google δεν πρέπει να λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση του πολέμου», ανέφερε η επιστολή διαματρυρίας. «Ζητούμε όπως ακυρωθεί το πρόγραμμα με το Πεντάγωνο, γνωστό ως Project Maven, και η Google να προχωρήσει δημόσια σε διακήρυξη ότι ούτε η εταιρεία αλλά ούτε και οι υπαλλήλοι της θα δημιουργήσουν ποτέ τεχνολογία πολέμου».
Από την άλλη πλευρά πολλοί επισημαίνουν ότι το Πεντάγωνο έχει ήδη χρησιμοποιήσει τη Google στο παρελθόν και ότι σίγουρα δεν θα σταματήσει να αναπτύσσει την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά το Project Maven είναι διαφορετικό, καθώς η τεχνολογική εταιρεία υπέβαλλε προσφορά για τη στρατιωτική σύμβαση και επίσης παρέχει τεχνική υποστήριξη για τη νέα τεχνολογία που κατασκευάζει για το Πεντάγωνο. Η σύμβαση είναι ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πιο εκτεταμένη συνεργασία με το Πεντάγωνο.
Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, η Google αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης.
ΠΗΓΗ : Futurism, Gizmodo

www.ert.gr

2018-06-04 14:51:36

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ