Η IFAB «μονιμοποιεί» τις πέντε αλλαγές ανά αγώνα

0
18

Μετά την ετήσια συνεδρίαση της IFAB, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το όργανο αποφάσισε να παρουσιάσει μια σύσταση κατά τη γενική συνέλευση τον Μάρτιο του 2022, προκειμένου να εδραιωθεί οριστικά η επιλογή των πέντε αλλαγών ανά ομάδα στη διάρκεια των αγώνων.

Αφού εισήγαγε αυτή τη δυνατότητα λόγω της πανδημίας, η IFAB αξιολόγησε – μετά από προτάσεις πολλών συνομοσπονδιών, ομοσπονδιών, Λιγκών κι άλλων βασικών ενδιαφερομένων – να εισαγάγει αυτή την επιλογή μόνιμα στους κανονισμούς της.

Τα μέλη συμφώνησαν ότι οι διοργανώσεις θα πρέπει μεμονωμένα να μπορούν να αποφασίσουν να αυξήσουν τον αριθμό των αλλαγών που μπορούν να γίνουν, ανάλογα με τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τους περιβάλλοντος, διατηρώντας παράλληλα τον τρέχοντα περιορισμό στον αριθμό των διαθέσιμων (τρεις συν την παράταση).

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της IFAB, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Μαρτίου 2022 στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να επιβεβαιωθούν οι κανονισμοί για τον τερματοφύλακα κατά τη διάρκεια των πέναλτι (τουλάχιστον ένα πόδι στη γραμμή του τέρματος), αλλά όχι μόνο.

Υπήρξε επίσης ενημέρωση για αντικαταστάσεις για περιπτώσεις διάσεισης. Λόγω του πολύ μικρού αριθμού επεισοδίων που σημειώθηκαν, συμφωνήθηκε η παράταση της μελέτης πέρα ​​από την αρχική ημερομηνία λήξης (Αύγουστος 2022), για ένα επιπλέον έτος.

Τέλος, η FIFA παρείχε μια ενημέρωση για μελλοντικές καινοτομίες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε αγώνες με περιορισμένους προϋπολογισμούς να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία VAR και για τις τελευταίες εξελίξεις με συστήματα, που βοηθούν τους διαιτητές να προσδιορίζουν καταστάσεις οφσάιντ πιο γρήγορα και με ακρίβεια.