Η Lufthansa ξεκινά πτήσεις από 1η Ιουνίου έχοντας την Κρήτη στο πρόγραμμά της – ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ της διάσωσης της Lufthansa με κρατικούς πόρους, αλλά κατά της ανάμιξης του κράτους στη διοίκησή της, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

«Το κράτος πρέπει να παραμείνει και θα παραμείνει εκτός. Οι παρεμβάσεις και κατά το παρελθόν δεν λειτούργησαν», τόνισε ο κ. Αλτμάιερ μιλώντας νωρίτερα απόψε στο ARD, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασφαλισθούν τα συμφέροντα των φορολογουμένων και ότι η βοήθεια είναι προσωρινή και μεταβατική, με κύριο στόχο την διαφύλαξη χιλιάδων θέσεων εργασίας. Αντιθέτως, το συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συμμετοχής του Δημοσίου στην διοίκηση της εταιρίας και κυρίως στην λήψη αποφάσεων που αφορούν τα εργασιακά.

Ο κ. Αλτμάιερ συμφώνησε πάντως με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD), ότι εφόσον το κράτος διαθέσει κονδύλια για τη σωτηρία της Lufthansa, δεν θα πρέπει να δοθούν μπόνους και μερίσματα.

Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία ότι και οι 30 εταιρίες του δείκτη DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαθέτουν συμμετοχές ή θυγατρικές σε φορολογικούς παραδείσους – ανάμεσά τους και η Lufthansa – ο γερμανός υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί παράνομες πρακτικές, εμφανίστηκε ωστόσο καχύποπτος σε ό,τι αφορά την επιλογή της συγκυρίας για την διενέργεια της σχετικής έρευνας από την Αριστερά. «Ας μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε εικασίες χωρίς αποδείξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η Lufthansa ετοιμάζεται για την επιστροφή της στον αέρα, επανεντάσσοντας στο πρόγραμμά της μεγάλο αριθμό πτήσεων από την 1η Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, τον επόμενο μήνα οι προορισμοί που εξυπηρετεί θα αυξηθούν από τους 30 σήμερα, σε 106. Ανάμεσά τους βρίσκονται η Κρήτη και η Μαγιόρκα. Για τον σκοπό αυτό, περίπου 80 από τα σήμερα καθηλωμένα αεροσκάφη θα επιστρέψουν σε χρήση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους μήνες η Lufthansa έχει αποσύρει 700 από τα 760 αεροσκάφη του στόλου της. Πτήσεις ξεκινά τον επόμενο μήνα και η θυγατρική της, Swiss.

Μέχρι τότε, η γερμανική αεροπορική εταιρία, όπως ανακοίνωσε, έχει επεκτείνει το πρόγραμμά της για πτήσεις επαναπατρισμού έως και τις 31 Μαΐου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και πτήσεις από την Φρανκφούρτη για την Αθήνα, το Πόρτο και το Γκέτεμποργκ.

Όπως πάντως αναφέρει σήμερα η Welt am Sonntag, στο εξής η Lufthansa θα σερβίρει στους πελάτες της κατά την διάρκεια της πτήσης αποκλειστικά και μόνο νερό, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο η επαφή του πληρώματος με τους επιβάτες, οι οποίοι είναι επιπλέον υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα καθ όλη την διάρκεια της πτήσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ