Η UEFA ζήτησε από τη σερβική Ομοσπονδία έρευνα για «στημένους» αγώνες

Η UEFA ζήτησε από τη Σερβική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FSS) να διερευνήσει κάποιες αναμετρήσεις του Μαρτίου, στις οποίες θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί καθορισμός αγώνα, δήλωσε σήμερα η FSS.

Το σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο Sport Klub ανέφερε στον ιστότοπό του (www.sportklub.rs) ότι έμαθε, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, πως υπήρχε υποψία ότι δύο αγώνες νοθεύτηκαν τον περασμένο μήνα, χωρίς να διευκρινιστεί η διοργάνωση.

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε λάβει ορισμένες πληροφορίες από την UEFA που υποδηλώνουν πιθανές παρατυπίες και παραβίαση της ακεραιότητας σε ορισμένα παιχνίδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της FSS, Μίλαν Βούκοβιτς.

«Η Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει διαδικασία, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τα ευρήματά μας σε εύθετο χρόνο».

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως η παρακολούθηση του παράνομου στοιχηματισμού σε Ευρώπη και Ασία, που συνδέεται με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ώθησε την UEFA να ζητήσει από την FSS τη διερεύνηση πιθανών προκαθορισμένων παιχνιδιών.