Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το ποσοστό θα το δώσει το κράτος στην ΕΟΕ

Αναφορικά με συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ και προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων και παρερμηνειών από τίτλους και αναφορές σε δημοσιεύματα που δεν απηχούν την πραγματικότητα, η ΕΟΕ παρέθεσε την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του κ. Καπράλου:

Σπύρος Καπράλος: «Το Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι ένα γήπεδο το οποίο ανήκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με απόφασή της και προκειμένου να γίνουν οι τελικοί του ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το παραχώρησε στην κυβέρνηση κι αυτή από την μεριά της το παραχώρησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, τότε ήταν μία άλλη εταιρεία».

Δημοσιογράφος«Είχε αναλάβει μία άλλη εταιρεία την δημιουργία του νέου Καραϊσκάκη».

Σ.Κ.: «Βεβαίως και για 49 χρόνια θα έχει τη χρήση του σταδίου Καραϊσκάκης. Μετά από 49 χρόνια το γήπεδο αυτό θα επανέλθει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ετσι προβλέπεται από την σύμβαση».

Δ.: «Υπήρξε πρόβλεψη αντιτίμου για τη χρήση;».

Σ. Κ.: «Θα σας πω. Όχι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν παίρνει τίποτα από αυτό, αλλά προβλεπόταν από το ελληνικό κράτος ότι μετά το 15ο χρόνο ότι θα παίρνει ένα ποσοστό των εισπράξεων του σταδίου. Ηταν κάτι που το είχαμε ζητήσει κι εμείς».

Δ.: «Από το 2019 δηλαδή».

Σ. Κ.: «Βεβαίως από το 2019. Ηταν πέρσι μία χρονιά  που δεν υπήρξαν πολλές εισπράξεις επειδή ήταν κλειστά τα γήπεδα λόγω της πανδημίας, αλλά είναι κάτι που έχουμε ζητήσει κι εμείς από τον Υπουργό Αθλητισμού, ώστε όπως γινόταν παλιά, που έπαιρνε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ένα ποσοστό από τα έσοδα του σταδίου που το χρησιμοποιούσαν τότε ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το ποσοστό θα το δώσει το κράτος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών. Αλλωστε όλα μας τα έσοδα, αφού καλύψουμε τα γενικά έξοδα, πηγαίνουν στην προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών, των διακεκριμένων μάλιστα»