Θα αξιολογηθούν τα υπέρ και τα κατά της από κοινού προμήθειας φυσικού αερίου

0
29

Στο Λουξεμβούργο συνχίστηκε σήμερα οι συζητήσεις για την ενεργειακή κρίση, με τους υπουργούς Ενέργειας των 27 να εξετάζουν τη λήψη μέτρων για την αύξηση των τιμών.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αξιολογήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πρότασης που έγινε από ορισμένα κράτη μέλη για την εισαγωγή του μέτρου της από κοινού προμήθειας φυσικού αερίου από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον μετά τη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει την κοινή αγορά φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πρότυπο των εμβολίων κατά του κορωνοιού. 

«Θα χρειασθεί να αξιολογήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος», είπε η Σίμσον. 

«Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να εξετασθούν – ποιος θα πληρώσει το κόστος της προμήθειας και της αποθήκευσης του φυσικού αερίου, πώς το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στις διαφορετικές περιοχές», εξήγησε προσθέτοντας ότι η από κοινού προμήθεια φυσικού αερίου είναι μία από ένα φάσμα επιλογών που εξετάζει η Ενωση για να καταστήσει περισσότερο ανθεκτικό το ευρωπαϊκό σύστημα φυσικού αερίου.

Προτεινόμενα για εσάς