«Θα μάθω από αυτή την ήττα»

Δεν αναζήτησε δικαιολογίες για την ήττα της από την Μπαρμόρα Κρεϊτσίκοβα στον ημιτελικό του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παραδέχθηκε ότι αγχώθηκε περισσότερο, αλλά όπως διευκρίνισε δεν το βάζει κάτω και θα μάθει πολλά από αυτή την ήττα.

«Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Αγχώθηκα αρχίζοντας να σκέφτομαι ότι βρίσκομαι μόλις έναν πόντο από τον τελικό. Υποθέτω ότι είναι λάθος ενός πρωτοεμφανιζόμενου.

Το καλό είναι ότι όταν δώσω ξανά στον εαυτό μου την ευκαιρία να βρεθώ και πάλι σε παρόμοια θέση, τότε θα ξέρω τι δεν θα πρέπει να ξανακάνω.

Μόλις αγχώθηκα λίγο, το παιχνίδι μου έγινε πιό παθητικό και ειδικά στους σημαντικούς πόντους. Νομίζω ότι είναι ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά νομίζω ότι θα μάθω από αυτό.

Η απώλεια πονάει πολύ, γιατί ήμουν τόσο κοντά. Ήμουν μόλις έναν πόντο μακριά. Αλλά τι μπορείς να κάνεις; Υπάρχουν πολλά θετικά και μερικά αρνητικά. Απλώς πρέπει να προχωρήσω και να δω πώς θα το κάνω καλύτερα την επόμενη φορά», σχολίασε η 25χρονη λίγο μετά την ήττα της από την Τσέχα με 2-1 σετ.