Θεοδωράκης: Οι πολίτες πρέπει να επιλέγουν πολιτικούς και όχι μόνο πολιτικάντηδες

Την έννοια του πατριωτισμού στη σύγχρονη εποχή ανέπτυξε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Εθνική συνεννόηση: παρόν και μέλλον» που συνδιοργανώνουν η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού «πατριωτικό εκτός των άλλων σήμερα είναι να ξαναχτίσεις δουλειές, να σχεδιάσεις το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να σέβεσαι αυτό που παρέλαβες, να σέβεσαι το περιβάλλον, να καινοτομήσεις στην έρευνα, την αγροτιά, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες, να μην υποκύπτεις στον λαϊκισμό, να έχουν όλοι σε ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη τα ίδια δικαιώματα, να είσαι κάθε στιγμή της ζωής σου χρήσιμος».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι πρέπει να περάσουμε στην εποχή που οι πολίτες θα επιλέγουν πολιτικούς και όχι πολιτικάντηδες, λαϊκιστές, κάνοντας λόγο για μια νέα πολιτική εποχή με διαφορές μεν, αλλά χωρίς λαϊκισμό. Tόνισε δε, ότι μπορεί να υπάρξει η στιγμή που και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα αισθανόμαστε εχθροί, παρά μόνο αντίπαλοι. Και αναφερόμενος στη σημαντική συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα επεσήμανε ότι «από τη στιγμή που τα βρήκαν οι Βόρειοι με τους Νότιους, ίσως κάποτε τα βρούμε και εμείς στην Ελλάδα».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-29 11:45:20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ