Θλίψη και οργή για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή στη Νέα Υόρκη – Σε εξέλιξη έρευνα για το τραγικό περιστατικό

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το θάνατο του Ελληνοαμερικανού από αστυνομικούς, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διερεύνηση για να διαπιστωθεί αν τυχόν υπάρχουν ευθύνες για το τραγικό περιστατικό.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αστυνομικές πηγές έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι η χρήσης της βίας ήταν δικαιολογημένη και εντός των ορίων που προβλέπονται στο νόμο.

Σύμφωνα με το διαθέσιμο οπτικό υλικό, δεν είναι γνωστό τι μπορεί να συνέβη στο εσωτερικό του σπιτιού, καθώς η σκηνή διαδραματίζεται στην εξώπορτα. Γι’ αυτό ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος της οικογένειας ζητά απόλυτη διαφάνεια καλώντας την αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο από τις κάμερες που είχαν πάνω τους οι αστυνομικοί.

Η κριτική που ασκείται είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση η αστυνομία προχώρησε σε υπερβολική κι επικίνδυνη χρήση βίας και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει θλίψη και οργή στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Σοκάρει η περιγραφή του δικηγόρου για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή: «Του έριξαν τρεις φορές 50.000 βολτ με το taser»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Έλληνα ομογενή που πέθανε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς σοκάρει με την περιγραφή του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του Γιώργου Ζαπάντη μετά από κλήση για ένοπλο άνδρα. Όταν έφτασαν εκεί, βρήκαν τον 29χρονο άνδρα στο υπόγειο, με το σπαθί. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τον χτύπησαν με taser, αφού αρνήθηκε να αφήσει το σπαθί, παρά τις διαταγές τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Βομβολάκης, μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News λέγοντας αρχικά: «Περιμένουμε να δούμε το βίντεο της αστυνομίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς το λέμε body camera, ό,τι βλέπουν αυτοί, θα το δούμε στο βίντεο. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τι έγινε στην πόρτα όταν μπήκε η αστυνομία».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος σοκάρει, καθώς ο Έλληνας ομογενής δέχθηκε 3 φορές από 50.000 βολτ: «Του έριξαν με το τέιζερ τρεις φορές, δεν ξέρουμε γιατί. Κανονικά μία φορά μόνο πρέπει να ρίξεις. Κάθε φορά που του ρίχνουν τη βολή είναι 50 χιλιάδες βολτ. Είναι απίστευτο που το έκαναν τρεις φορές. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Γιώργο να πεθάνει έτσι. Ήταν νέο παιδί».

Συγκλονίζει η μητέρα του 29χρονου

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η μητέρα του 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη.

Με πήρε τηλέφωνο το παιδί μου. Ήταν ανοιχτό το φως πίσω στην αυλή. Επειδή ο γιος μου φοβόταν ήθελε να το έχει ανοιχτό. Του είπε ο άνθρωπος από πάνω να σβήσει το φως και είπε το παιδί μου ότι το θέλει ανοιχτό», είπε η κ. Αθανασία Ζαπάντη.

«Περνούσε ένας άνθρωπος απέξω και ο γιος μου είχε ένα σπαθί στο χέρι. Ένα σπαθί σαν αυτό που έχουν οι Κινέζοι στα μαγαζιά τους. Τηλεφώνησε αυτός ο περαστικός στην αστυνομία ότι είναι τουφέκι. Οι αστυνομικοί μίλησαν στους ανθρώπους από πάνω και είπαν ότι είχε μόνο ένα σπαθί. Οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα και άνοιξαν και του είπαν να το πετάξει κάτω. Ο γιος μου ήταν εύσωμος άνθρωπος και ίσως φοβήθηκαν. Τον έβγαλαν έξω», συνέχισε την περιγραφή της φανερά ταραγμένη.

«Τρεις φορές τον χτύπησαν με τέιζερ. Φώναζε το παιδί μου ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Δεν αντιστάθηκε, είχε τα χέρια του πίσω. Δεν έπρεπε να μου φάνε τον λεβέντη μου, το παιδί μου», κατέληξε συντετριμμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ