Θυμήθηκε τον Δικέφαλο Αητό και την μάχη του Μάτζινκερτ

Στη Μάχη του Ματζικέρτ, το 1071 παρέπεμψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο για τον νέο εκλογικό νόμο.

Όπως σημείωσε : «Το κράτος το οποίο έκανε πατρίδα μας την Ανατολία, είχε ως σύμβολο του τον Δικέφαλο Αετό, ο οποίος κοιτούσε στη Δύση και την Ανατολή και έτσι αγκάλιαζε όλοι την περιοχή. Η Τουρκία χτίστηκε πάνω σε μια τέτοια κληρονομιά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, ούτε και μπορεί να κόψει τη σχέση καρδιάς με την περιοχή αυτή». 

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu,για ακόμα μία φορά έκανε εμπρηστικές δηλώσεις αναφερόμενος στη λύση δύο κρατών στην Κύπρο. 

“Την ώρα που προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στη Μεσόγειο, στηρίζουμε τα βήματα που κάνουν τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι για τη λύση του προβλήματος στα πλαίσια των δύο κρατών. Οι καρδιές μας θα είναι ανοιχτές σε όλους από την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ μέχρι το Κασμίρ και τους ανθρώπους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια στην Αφρική“, δήλωσε.

“Σε αυτό το πλαίσιο κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά σημαντικά βήματα, όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των συμφερόντων όλων των Τούρκων και Μουσουλμάνων παραγόντων στη Δυτική Θράκη, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες“, προσέθεσε.