Θ. Εξαδάκτυλος: Επικοινωνιακή η επίσκεψη Ερντογάν στη Βρετανία εν’ όψει των εκλογών (audio)

0
12

Στρατηγικού χαρακτήρα είναι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν στη Βρετανία επισημαίνει ο κ. Θεοφάνης Εξαδάκτυλος Λέκτορας ευρωπαϊκής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Surrey.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επιδιώκει μία επαναπροσέγγιση με χώρες που μπορεί να έχει ερείσματα και δεν έχουν την πίεση της ευρωπαϊκής πολιτικής όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η Βρετανία.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Τουρκία έχει αμυντικά συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων με τη Βρετανία ενώ την ίδια ώρα επιδιώκεται στενότερη συνεργασία σε θέματα ασφάλειας.
Ο κ. Ερντογάν με την επίσκεψη του στη Βρετανία επιδιώκει παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο να επιδείξει ένα διεθνές προφίλ και να υπενθυμίσει ότι πρόκειται για τον δημοκρατικό ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου. Ως προς τις κοινές δηλώσεις Ερντογάν – Μέι σε σχέση με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη χαρακτηρίζονται από τον κ. Εξαδάκτυλο ως δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης καθώς και οι δύο γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με τον νατοϊκό σύμμαχο τους, τις ΗΠΑ.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη
Φωτογραφία: APwww.ert.gr

2018-05-16 12:40:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ