Θ. Θεοχαρόπουλος: Υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και, βεβαίως, της Β’ Αθηνών, διότι πρέπει να σπάσουν συστήματα διαπλοκής. Όταν υπάρχει μία τεράστια εκλογική περιφέρεια ευνοεί αυτή την κατάσταση. Είναι συνεδριακή μας θέση και ως προοδευτική παράταξη έχουμε σταθερή θέση επί του θέματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στη πρωινή εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο τηλεοπτικό σταθμό Εψιλον.
Πρόσθεσε ότι όλα τα θέματα σε σχέση με το εκλογικό και πολιτικό σύστημα να έρχονται ενιαία και όχι τμηματικά ενώ επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ως βουλευτής είχε ταχθεί υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και οφείλει να αντιμετωπίσει με θέση ευθύνης το συγκεκριμένο θέμα.
Κατά την εκτίμηση του κ. Θεοχαρόπουλου το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο του 2019 και μάλιστα να είναι διπλές, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια αλλάζοντας εκ νέου τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε να κάνει τετραπλές εκλογές.
Για το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε ότι δεν ήταν θετική εξέλιξη η αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη και πρέπει να προχωρήσει μπροστά με στόχο την ύπαρξη ενός ισχυρού φορέα της κεντροαριστεράς για να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.«Το Κίνημα Αλλαγής θα προχωρήσει θετικά μόνο αν κατανοήσουμε ότι πρέπει να υπερβούμε ιστορικές διαδρομές κομμάτων, να πάμε με ανανέωση πολιτική, προσώπων και ιδεών, αλλά και των ανθρώπων που έχουν ασκήσει για πολλά χρόνια κυβερνητισμό. Το μήνυμα των εκλογών του Νοεμβρίου ήταν διπλό. Πρώτο, ότι έχουμε εκλέξει πρόεδρο, την Φώφη Γεννηματά. Δεύτερο, να προχωρήσουμε για ένα νέο φορέα, γρήγορα και με υπερβάσεις σε σχέση με το παρελθόν.», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-07 17:08:35

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ