Ικανοποίηση της Ιταλίας από την αποδοχή πέντε χωρών να δεχθούν πρόσφυγες

Στο λιμάνι του  Ποτσάλο στη Σικελία  μεταφέρθηκαν 57 πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά από τα δύο στρατιωτικά πλοία που τους περισυνέλλεξαν  το Σάββατο κοντά στο Ιταλικό νησί Λαμπεντούζα μαζί με άλλους 390 πρόσφυγες.
Αρχικά ο  υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ήταν αρνητικός ως προς την αποβίβαση των προσφύγων σε Ιταλικό λιμάνι  όμως συμφώνησε  μετά την παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού  Τζουζέπε Κόντε στις Ευρωπαϊκές χώρες να δεχθούν την κατανομή  των προσφύγων και στα εδάφη τους. Έτσι  . Έως τώρα δήλωσαν πρόθυμες να πάρουν από 50 άτομα, Γαλλία, Μάλτα, Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία.
Η Ιταλία είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ευρωπαϊκών χωρών στο αίτημα της κυβέρνησης της Ρώμης να κατανεμηθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες, σε πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε.
Από την Τσεχία, όμως, η κυβέρνηση της Πράγας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν μετανάστη, διότι «πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας, χώρα στην οποία οι μετανάστες δεν μπορούν να αφιχθούν».
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε, μέσω Twitter, την προσέγγιση του Τζουζέπε Κόντε υπέρ της ανακατανομής των μεταναστών και προσφύγων «έναν δρόμο που οδηγεί στην κόλαση».
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΒBCwww.ert.gr

2018-07-16 06:52:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ