Ινδία: Φονικές αμμοθύελλες – Δεκάδες νεκροί, μεγάλες καταστροφές (video)

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 143 τραυματίστηκαν από αμμοθύελλες στο βόρειο τμήμα της Ινδίας. «Οι καταιγίδες σκόνης προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης, ισοπέδωσαν σπίτια, σκότωσαν ζώα, ενώ δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο ενώ κοιμόντουσαν, όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους», μεταδίδει το BBC.

Οι αμμοθύελλες είναι συνηθισμένες σε αυτό το τμήμα της Ινδίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά οι απώλειες χαρακτηρίζονται πρωτοφανείς.
Τα κρατίδια Ουτάρ Πραντές, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Ταζ Μαχάλ αλλά και το Ρατζαστάν είναι αυτά που επλήγησαν περισσότερο με αντίστοιχα 46 και 31 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής. Οι περισσότεροι θάνατοι αποδίδονται στην πτώση δέντρων ή τοίχων λόγω των σφοδρών ανέμων. κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχω δει κάτι χειρότερο», δήλωσε ο Hemant Gera, γραμματέας διαχείρισης καταστροφών στο Ρατζαστάν.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες των νεκρών θα λάβουν ως αποζημίωση 400.000 ρουπίες (περίπου $ 6.000, £ 4.400).
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,BBCwww.ert.gr

2018-05-03 09:30:22

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ