Ιράκ: Θανατική ποινή αντιμετωπίζει σε νέα δίκη Γαλλίδα τζιχαντίστρια

Την εσχάτη των ποινών αντιμετωπίζει πλέον η Γαλλίδα Μελινά Μπουγκεντίρ, που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε επτά μήνες φυλάκιση για «παράνομη είσοδο» στο Ιράκ. Θα δικαστεί ξανά με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», σύμφωνα με απόφαση του εφετείου, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Η νέα της δίκη θα ξεκινήσει στις 2 Μαΐου.
Σύμφωνα με τον ιρακινό ποινικό κώδικα, παραπέμπεται, για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, παρότι δεν ήταν μαχήτρια. Το εφετείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται απλώς για μια απλή παράνομη είσοδο στο ιρακινό έδαφος καθώς γνώριζε ότι ο σύζυγός της θα εντασσόταν στο Ισλαμικό Κράτος και τον ακολούθησε γνωρίζοντας τους σκοπούς του.
Η 27χρονη γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, τον Φεβρουάριο είχε καταδικαστεί σε επτά μήνες φυλάκιση και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να εκδοθεί στη Γαλλία.
Συνελήφθη σ το καλοκαίρι του 2017 στη Μοσούλη, πρώην πρωτεύουσα στο Ιράκ του ΙΚ, μαζί με τα τέσσερα παιδιά της τα τρία εκ των οποίων έχουν πλέον επαναπατριστεί.
Ισόβια αποφάσισε το δικαστήριο και για μία άλλη Γαλλίδα  τζιχαντίστρια, η Ντζαμιλά Μπουτουταού, 29 ετών, επειδή είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.
Συνολικά 280 αλλοδαποί τζιχαντιστές έχουν καταδικαστεί σε θάνατο ή ισόβια από τα δικαστήρια της Βαγδάτης.www.ert.gr

2018-04-24 10:54:42

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ