Ισπανία: Νέα μέτρα για αντιμετώπιση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών

Με τη σύσταση ενός κέντρου συντονισμού, θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες αφίξεις προσφύγων στις ακτές της, η Ισπανία.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την Παρασκευή 3/8 στους δημοσιογράφους ότι η νέα υπηρεσία θα συντονίσει την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στους δρόμους του Γιβραλτάρ και κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.
Παράλληλα η Ισπανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Μαρόκο, την Αλγερία και άλλες χώρες όπου δρουν διακινητές, πρόσθεσε ο Σάντσεθ, εξηγώντας ότι είναι πολύ σημαντικό να διεξάγεται διάλογος και να υπάρχει συνεργασία με τις χώρες καταγωγής και τις χώρες από τις οποίες περνούν οι πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης, η Ισπανία έχει γίνει ο νέος προορισμός που προτιμούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική.
Οι περισσότεροι φτάνουν στις ισπανικές ακτές μέσω του Μαρόκου και διασχίζοντας τα Στενά του Γιβραλτάρ, που έχουν πλάτος μόνο 14 χιλιόμετρο στο πιο στενό τους σημείο, ή τη θάλασσα Αλμποράν, που βρίσκεται μεταξύ της Ιβηρικής χερσονήσου και της Βόρειας Αφρικής.
Από τον Ιανουάριο ως το τέλος Ιουλίου φέτος περισσότεροι από 23.000 πρόσφυγες έφτασαν στις ακτές της Ισπανίας μέσω της Μεσογείου, αριθμός περίπου τριπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που αποπειρώνται να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- DPAwww.ert.gr

2018-08-04 07:23:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ