Ιστορική νίκη Χάμιλτον, ισοφάρισε το ρεκόρ του Σουμάχερ

Η 11η Οκτωβρίου 2020 είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, καθώς η νίκη του στο γερμανικό γκραν πρι του Άιφελ, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ήταν η 91η στη Φόρμουλα 1 και του επέτρεψε να ισοφαρίσει το ρεκόρ Μίχαελ Σουμάχερ.

Πλέον, ο Βρετανός πιλότος μοιράζεται με τον θρυλικό «Σούμι» τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης, με τον Χάμιλτον να είναι πια έτοιμος να τον ξεπεράσει και να γίνει εκείνος ο απόλυτος κυρίαρχος.

Με καλή εκκίνηση, ο Χάμιλτον προσπάθησε να προσπεράσει τον Βάλτερι Μπότας (είχε την pole position) μόλις στην πρώτη στροφή, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 13ο γύρο ωστόσο, ο Φιλανδός μπλόκαρε τον τροχό του κι έδωσε την ευκαιρία στο συνάδελφό του να τεθεί επικεφαλής στον αγώνα.

Η ατυχία δεν είχε περάσει όμως για τον Μπότας, όμως, αφού στο 18ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, με πρόβλημα στη μονάδα ισχύος.

Με τους Λάντο Νόρις, Σέρχιο Πέρες και Κάρλος Σάινθ να μπαίνουν στα πιτς, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (Renault) βρήκε την ευκαιρία να «τρυπώσει» στην τρίτη θέση, πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν ( Red Bull) κι έχοντας πίσω του τον Σαρλ Λεκλέρκ, τον οποίο λίγο αργότερα προσπέρασε ο Πέρες.

Στον 44ο γύρο ο Νόρις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, επίσης με πρόβλημα στη μονάδα ισχύος του και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα.

Μετά την αποχώρησή του ο Χάμιλτον διατήρησε άνετα την πρώτη θέση, την ώρα που ο Ρικιάρντο πάσχιζε να δυσκολέψει τον Φερστάπεν, με την κατάσταση να μένει όμως ως το τέλος ως είχε, με τον Ολλανδό να τερματίζει δεύτερος και τον Αυστραλό τρίτο.

Τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα, πίσω από τους τρεις πρώτους, συμπλήρωσαν κατά σειρά οι, Σέρχιο Πέρες (Racing Point), Κάρλος Σάινθ Τζ.(McLaren), Πιερ Γκασλί (Alpha Tauri), Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Racing Point), Ρομέν Γκροζάν (Haas), Αντόνιο Τζοβινάτσι (Alfa Romeo).   

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ