Ισχυρή αναπτυξιακή πορεία σε 5 πυλώνες

Ισχυρή είναι η αναπτυξιακή πορεία για τον Όμιλο Intrakat, ο οποίος με εφόδια την εκτενή τεχνογνωσία, την πολυσχιδή δραστηριότητα, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, με νέα μετοχική δομή και διοικητική ομάδα, αλλά και ισχυρότατη κεφαλαιακή βάση, διευρύνει το επιχειρησιακό του αποτύπωμα σε νευραλγικούς τομείς για τις εθνικές υποδομές και την οικονομία, στοχεύοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον ίδιο τον Όμιλο, την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες ΑΜΚ που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο, στον συγκεκριμένο κλάδο και στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής της, η Intrakat προχώρησε στις αρχές του 2023 στην εξαγορά της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., εδραιώνοντας έτσι τη θέση της ως ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών ομίλων στην Ελλάδα.

Η διοίκηση της εταιρείας, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Εξάρχου, χτίζει τη νέα Intrakat με εξωστρέφεια στις επενδύσεις της, ανταγωνιστική με σύγχρονους όρους σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της και με στόχο να είναι ένας από τους ισχυρότερους Ομίλους της χώρας και από τους μεγαλύτερους στη ΝΑ Ευρώπη.

Τομείς δραστηριότητας

Το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας βασίζεται σε έναν σαφή επενδυτικό προσανατολισμό και εστιάζει σε 5 βασικούς πυλώνες: Κατασκευές – Υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ανάπτυξη Ακινήτων, Παραχωρήσεις/ ΣΔΙΤ και Διαχείριση Απορριμμάτων. Τομείς στους οποίους ο Όμιλος έχει ήδη ισχυρή παρουσία, ενώ θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το επιχειρησιακό του αποτύπωμα στα επόμενα έτη.

Ο Όμιλος συμμετέχει δυναμικά σε εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής σημασίας, όπως το Εllinikon Riviera Tower, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, ο Οδικός Άξονας ΝΔ Πελοποννήσου (Καλαμάτα – Πύλος), η ολοκλήρωση της Λ. Κύμης, ο ΒΟΑΚ, τα Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ και πολλά άλλα. Παράλληλα σημαντική είναι η συμμετοχή της Intrakat και σε μεγάλα ΣΔΙΤ έργα, όπως το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Υποδομών, οι εστίες των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Θράκης, τα Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας κ.λπ.

Η Intrakat θα διεκδικήσει τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού συμμετέχοντας ως μέρος κοινοπραξίας, με ποσοστό 30%, στο σχήμα BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE BIDCO. Σημειώνεται πως η BRISA, ο πορτογαλικός κολοσσός στη διαχείριση οδικών δικτύων, έχει σημαντική τεχνογνωσία στον εκσυγχρονισμό των αυτοκινητόδρομων με βάση την ψηφιακή τεχνολογία, στοιχείο απαραίτητο για την επόμενη μέρα των οδικών δικτύων στη χώρα μας.

Τουριστικά ακίνητα και κτιριακές υποδομές

Το στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου περιλαμβάνει επίσης την ισχυροποίηση της παρουσίας του στο Real Estate και τουριστικές υποδομές σε high end τουριστικούς προορισμούς (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Σύρος, Αθήνα και Κρήτη) με στόχο την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών και οικιστικών μονάδων. Το πλέον πρόσφατο απόκτημα της εταιρείας είναι το Apanema Resort στη Χώρα της Μυκόνου, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα luxury boutique hotel, και το 5άστερο «Xenodocheio Milos», το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2022 στην καρδιά της Αθήνας. Πέρυσι, ο Όμιλος ανακοίνωσε σύμβαση για την αποπεράτωση ενός επιπλέον πολυτελούς ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο θα λειτουργεί ως ενιαίο με το γειτονικό Grand Hyatt Athens. Η Intrakat δραστηριοποιείται επίσης στην ανακατασκευή κτιρίων γραφείων και άλλων εμπορικών χρήσεων, με πιο πρόσφατη αυτή ενός ιστορικού 9ώροφου κτηρίου στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο σύγχρονων, πράσινων γραφείων συνολικής επιφάνειας 7.300 τ.μ.

Πράσινες επενδύσεις

Στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης αλλά και της ενεργειακής πρόκλησης, ο Όμιλος Intrakat επενδύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες αποτελούν επενδυτική προτεραιότητα και βασικό μοχλό ανάπτυξης, αποφέροντας σταθερές χρηματοροές τα επόμενα έτη. Διαθέτει ήδη ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW, το οποίο σχεδιάζει να διευρύνει, συμμετέχοντας σε επικείμενους σχετικούς διαγωνισμούς, όπως αυτούς για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Ειδικότερα τα τελευταία αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς θα αυξήσουν την παραγωγή πράσινης ενέργειας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Intrakat έχει στρατηγικό συνεργάτη την Parkwind, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα έργα.