Ισχυρό τo ενδιαφέρον επιχειρήσεων για δανειοδότηση-Αυστηρά τα κριτήρια (video)

Περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση στο εγγυοδοτικό ταμείο για δανειοδότηση. Όμως οι τράπεζες θέτουν πολύ αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται πολλές αιτήσεις. Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης θέτοντας τες προ των ευθυνών τους να διοχετεύσουν στην αγορά την απαιτούμενη ρευστότητα.

Μέσω του προγράμματος ΤΕΠΙΧ Ι εκταμιεύθηκαν δάνεια 200 εκατ. ευρώ. Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχει ήδη διαθέσει 1 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 10.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση στο εγγυοδοτικό ταμείο.

Με δεδομένη, την αυξημένη ζήτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στις τράπεζες να διοχετεύσουν στην αγορά την απαιτούμενη ρευστότητα. «Όποια τράπεζα πάει αργά, θα της πάρουμε τα λεφτά. Να ελέγξουν τους διευθυντές και να τους ξηλώσουν εάν δεν δίνουν δάνεια στον κόσμο» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών εξέφρασε την προσδοκία του ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα κινηθεί με τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους κινείται και η ελληνική κυβέρνηση.

Αιχμηρή κριτική στις τράπεζες ασκούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Οι τράπεζες δίνουν δάνεια μόνο σε αυτούς που είναι ενήμεροι και σε αυτούς που δεν έχουν ανάγκη» σχολίασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Βούτσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. «Οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες, χρηματοδοτήσεις εξαγγέλλονται, αλλά υπονομεύονται στην πράξη από την επιμονή των τραπεζών σε υπερβολικά κριτήρια και εγγυήσεις» είπε στην εφημερίδα «Μπαμ».

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ: Ακης Αθανασόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ