Ισόβια κάθειρξη για Παλαιστίνιο για βιασμό και δολοφονία

Σε ισόβια κάθειρξη και σε άλλα 20 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας Παλαιστίνιος στο ισραηλινό δικαστήριο. Ο Αραφάτ Αρφάιγια κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής Ισραηλινής.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 με θύμα την 19χρονη Όρι Ανσπάσερ. Οι τρεις δικαστές έκριναν ότι η δολοφονία ήταν «τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με την ετυμηγορία τους.

Ο Ιρφάιγια, ηλικίας περίπου 30 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο και σε άλλα 20 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δολοφονία διαπράχθηκε σε ένα δάσος της Ιερουσαλήμ κοντά σε ένα κέντρο νεότητας, όπου η νεαρή εργαζόταν στο πλαίσιο της εθνικής της υπηρεσίας (Sherut Leumi).

«Ο κατηγορούμενος είδε την Όρι να κάθεται σε έναν βράχο και αποφάσισε να τη σκοτώσει μόνο και μόνο επειδή ήταν εβραία». Οι δικαστές είπαν ότι η συμπεριφορά του Ιρφάιγια ήταν «βίαιη, απάνθρωπη και σκληρή».

Η Sherut Leumi στο Ισραήλ είναι μια εθελοντική υπηρεσία προς τη χώρα, την οποία επιλέγουν εναλλακτικά κυρίως θρησκευόμενες γυναίκες που απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία ή όσοι δεν υπηρετούν στις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP